Suomalaiskeksinnöllä kodin lukon saa itse muutettua älylukoksi

Tiedote. Julkaistu: 12.02.2019, 09:25
Pisla

Hybridilukossa toimivat virtuaaliavainten rinnalla myös vanhat avaimet

Oviku Nero on suomalainen keksintö, jolla ulko-oven lukon saa muutettua älylukoksi lukkorunkoon kiinnitettävällä lisälaitteella. Näin oven saa avattua älypuhelimella tai tabletilla, jossa on bluetooth-yhteys. Koska vanhat avaimet toimivat edelleen virtuaaliavainten rinnalla, hybridilukon voi asentaa myös kerros-, rivi- ja paritaloihin, joissa lukitusta hallinnoi taloyhtiö. Muuttaessa laitteen pystyy irrottamaan pelkän ruuvimeisselin avulla. Halutessaan asukas voi asentaa sen itse vaikka vuokra-asuntoon. Älylukon kehittänyt Oviku ja rakennus- ja sisustusalan yritys Pisla ovat sopineet yhteistyöstä: Oviku Nero -älylukko otetaan myyntiin Pislan tuotemerkin alle. Tämä vahvistaa tuoreen keksinnön asemaa lukkomarkkinoilla, joilla Pisla on kokenut toimija. Yhteistyöllä älylukkomarkkinoita tuulettavalle keksinnölle halutaan taata laajempi saatavuus ympäri Suomea.

pisla-ovikuasennus

Aiemmin digitaalisten älylukkojen yleistymisen esteenä on ollut, että taloyhtiössä yksittäisen asunnon lukitusjärjestelmän vaihtaminen on ollut hankalaa. Tämä on asettanut rajoituksia käyttökohteille. Suomalaiskeksinnön ansiosta älylukosta tulee valinta, jonka yksittäinen asukas voi itse tehdä asuinmuodosta riippumatta. Sen voi myös muuttaessa irrottaa ja siirtää seuraavaan asuntoon.

Idea uudenlaiseen hybridilukkoon syntyi, kun Ovikun toimitusjohtaja Tomi Ek työskenteli vanginvartijana seitsemän vuoden ajan. Oviku Nero on ainoa nimenomaan suomalaisiin lukkorunkoihin suunniteltu älylukko. Se ei vaadi nykyisen lukon poistamista, vaan se liitetään osaksi nykyistä lukkoa. Siksi vanhat avaimet toimivat virtuaaliavainten rinnalla normaalisti.

– Pislalla on kattava valikoima lukkorunkoja, avainpesiä, ovenkahvoja ja muita lukitukseen liittyviä tuotteita. Oviku Nero on uudenlainen innovaatio, joka ratkaisee älylukkojen yleistymistä estäviä haasteita. Jotta hieno keksintö saadaan laajemmalla jakelulla ihmisten saataville, olemme sopineet yhteistyöstä Ovikun kanssa. Älylukko tulee osaksi Pislan tuotevalikoimaa nimellä Pisla Oviku Nero, kertoo Pislan myyntijohtaja Jarkko Kaartinen.

– Pisla on Ovikulle todella merkittävä kumppanuus. Yhteistyö liittyy tiiviisti Ovikun kansainvälistymisstrategiaan. Kotimaan jälleenmyyntiverkon laajentamisen lisäksi se avaa meille mahdollisuuksia myös Ruotsiin päin, kommentoi Ovikun toimitusjohtaja Tomi Ek.

pisla-ovikunero-ovenavaus

Ei enää harmia unohtuneista avaimista

Pienen kaukosäätimen kokoinen lisälaite asennetaan oven sisäpuolelle lukon vääntönupin ja oven väliin. Asennus onnistuu helposti ruuvimeisselin avulla. Oven ulkopuolelta muutosta ei huomaa, vaan avainpesä näyttää samalta kuin ennen. Älylukkoa ohjataan Ovikun iOS- tai Android-sovelluksella, joka toimii älypuhelimessa ja tabletissa. Lukon avaus vaatii bluetooth-yhteyden laitteiden välillä, joten ovi aukeaa vain, jos sovelluksen avauspainiketta painetaan noin 10 metrin sisällä ovesta.

– Kotiin unohtuneista tai hukatuista avaimista ei tarvitse enää huolehtia, sillä harva meistä hukkaa puhelimensa. Virtuaaliavaimia voi luoda perheenjäsenille pysyvään käyttöön sekä määräajaksi tai kerta-avaukseen asunnossa vieraileville. Jos siivooja tai kotiapu käy säännöllisesti, heille voi jakaa avaimen, joka toimii tiettynä päivänä tietyllä aikavälillä. Jos remonttimies soittaa, että pääsisi nyt jo paikalle, hänelle voi jakaa kerta-avaimen sisäänpääsyä varten, Kaartinen toteaa.

Pisla Oviku Nero on toimiva ratkaisu myös vuokrattavien loma-asuntojen lukitukseen. Vaihtuville vuokralaisille voi jakaa määräaikaiset virtuaaliavaimet, jotka lakkaavat toimimasta sovitun vuokra-ajan jälkeen. Tämä helpottaa avainten luovutukseen ja palautukseen liittyvää säätöä.

Avaimia voi jakaa ja poistaa etänä

Avainten jakaminen ja poistaminen sekä oman lukon lokitietojen seuranta onnistuu puhelimesta ja tabletilta. Lokitiedoista näkee, kuka oven on avannut ja koska. Sieltä voi tarkistaa, ovatko lapset päässeet turvallisesti kotiin tai ovatko kylään tulossa olevat sukulaiset jo saapuneet. Avaintietoja voi hallinnoida reaaliaikaisesti ja etänä sovelluksen avulla. Uuden virtuaaliavaimen jakaminen edellyttää internetyhteyden.

Yksityisyyden turvaamiseksi Pisla Oviku Nero käyttää kansainvälisesti hyväksyttyjä huipputason salausjärjestelmiä, kuten AES-128-lohkosalausmenetelmää ja avainlukugenerointia. Vaikka naapuri hankkisi samanlaisen laitteen, hän pystyy ohjaamaan vain omaa lukkoaan.

Pisla Oviku Neron voi asentaa lähes kaikkiin Suomessa käytössä oleviin lukkorunkoihin ja oviin. Laite on mitoitettu toimimaan myös tuplatiivistettyjen ja erikoisäänieristettyjen ovien kanssa. Jos oveen on lisätty tiivistelista, sen voi joutua poistamaan, jotta bluetooth-yhteys saa signaalin. Laite toimii AAA-paristoilla, jotka kestävät noin 8500 avauskertaa. Sovellus muistuttaa paristojen vaihdosta, kun virtaa on jäljellä 15 prosenttia.

Laitteen toimintaa esittelevään videoon pääset tästä linkistä!

Tuotetiedot:

Pisla Oviku Nero -älylukko, suositushinta 249 € (sovellus ja käyttö ovat maksuttomia)
Laitteen mitat: 50 x 160 x 25 mm

Lisätietoja:

Pisla Oy, www.pisla.fi

Jälleenmyynti:

Hyvinvarustetut rautakaupat ja tavaratalot, Pislan verkkokauppa: https://www.pisla.fi/tuote/pisla-oviku-nero/

Kuluttajatiedustelut:

Pisla Oy, puh. 010 843 2111

Pisla Group Oy on vuonna 1976 perustettu yritys, jonka pääpaikka on Viitasaarella Suomessa. Pisla Group -konserniin kuuluvat tytäryritykset Opa Muurikka Oy Suomessa, Demerx Ab Ruotsissa, Vertex S.A. Puolassa, Vertex CZ s.r.o. Tsekin tasavallassa ja Pisla O.O.O. Venäjällä. Yhtiö työllistää noin 250 alan ammattilaista ja liikevaihto on noin 31 miljoonaa euroa. Pisla palvelee rautakauppoja ja tavarataloja rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvissä asioissa Suomessa, Skandinaviassa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa, Tsekissä, Slovakiassa ja Saksassa. Yhtiöllä on omaa tuotantoa Suomessa ja Puolassa.

Lue lisää:

www.iltalehti.fi

www.ksml.fi

Jaa juttu:

Lisää uutisia

Pisla Oy:n hallitus on kutsunut Saku Kulmalan Pislan uudeksi toimitusjohtajaksi 1.5.2021 alkaen.

Key Account Managerina vastaat sinulle nimetyistä suomalaisista sekä kansainvälisistä asiakkuuksista ja teet uusasiakashankintaa suunnitelmallisesti.

Haemme asiakaspalveluhenkistä ja oma-aloitteista henkilöä asiakaspalveluumme Viitasaarelle.

Etsimme motivoitunutta ammattilaista liittymään hankintaryhmäämme, joka vastaa tuotteiden operatiivisesta ostamisesta.

Kaikki uutiset
Lähetä muistilistana
Voit lähettää tuotelistan itsellesi tai ystävällesi, jolloin tuotteet on kätevämpi kerätä myymälässä. Sinä, tai kuka tahansa jolla on linkki voivat tarkastella ja hyödyntää koria.
Palaa Lähetä muistilistana
Lähetä keräilykori itsellesi tai ystävällesi.
Keräilykori lähetetty onnistuneesti!

0
Pisla-keräilykori