Pieni opas suihkukalusteen valintaan

Kylpyhuoneen tärkeimpiä ominaisuuksia on käytettävyys, viihtyisyys ja hygieenisyys. Kun rakennetaan uutta tai korjataan vanhaa, kannattaa suihkutilan kalusteiden suunnitteluun ja hankintaan käyttää hieman aikaa. Mieti, kuka tai ketkä tilaa käyttävät; mihin toimintoihin ja millä tavalla; missä toiminnoissa tilaa tarvitaan, missä siitä voi tinkiä. Kun laatuun panostaa, saa pitkäikäisen ja kestävän lopputuloksen, jonka ulkoasu miellyttää silmää vuosienkin päästä.

 

 

Arrow suihkuovi- ja seinävalikoiman kaikkia malleja voidaan käyttää yksittäisinä elementteinä. Koska yksittäiset Arrow suihkuovet ja -seinät ovat yhteensopivia toistensa kanssa, vaihtoehtoja suihkunurkan tai -seinäkkeen rakentamiseen on lähes rajattomasti. Siten jokaiseen tilaan löytyy käytettävyydeltään sopivin ratkaisu.

Laaja koko- ja mallivalikoima mahdollistaa sen, että Arrow-tuotteista löytyy sopiva malli niin isoon kuin pieneenkin tilaan – tinkimättä siitä, että suihkutila on riittävä ja kulku suihkuun sujuva.

Koostimme tämän sivun osto-oppaaksi, jotta löytäisit juuri omiin tarpeisiisi sopivan ratkaisun kylpytilaasi.

 

Jaa kirjoitus:

Suihkuseinät ja -ovet

Arrow suihkuovi- ja seinävalikoiman tuotteet ovat yksittäispakattuja. Kaikkia malleja voidaan käyttää erillisinä elementteinä. Ovet ja seinät ovat käännettäviä (pl. Twice-taiteovi), joten niitä voidaan käyttää niin oikealla kuin vasemmalla puolella.

Kiinteitä seiniä sekä suoria ja pyöristettyjä ovimalleja on saatavilla koosta riippuen neljässä sävyssä; kirkas, sävytetty sekä kokonaan ja osittain huurrettu lasi. Lisäksi Black Edition -mallisto, jossa kirkas lasi on viimeistelty mustilla profiileilla, listoilla ja yksityiskohdilla.

On hyvin yleistä, että kylpyhuoneeseen riittää yksi ovi tai kiinteä seinä rajaamaan suihkutila muusta huoneesta. Parhaiten kiinteä seinä sopii sellaiseen kylpyhuoneeseen, jossa suihkutilalla on selkeästi oma alueensa, eikä suihkun roiskeet yllä kastelemaan koko kylpyhuonetta.

Pienessä kylpyhuoneessa suihkutilaa voidaan hyödyntää muuhun käyttöön, jos se rajataan oven avulla. Oven voi kääntää pois tieltä, kun suihkua ei käytetä.

Suihkunurkat

Suihkunurkka suojaa kylpyhuoneen roiskevedeltä tehokkaasti.

Suihkunurkan voi rakentaa joko kahdesta ovesta tai ovesta ja seinästä. Arrow suihkuovet ja -seinät ovat malleista riippuen yhdisteltävissä, joten koko- ja mallivaihtoehtoja on runsaasti.

Suihkuseinästä ja suihkuovesta rakennettu suihkunurkka vaatii hieman enemmän tilaa kuin kahdesta ovesta tehty malli. Seinä on kiinteä eikä käänny pois tieltä. Seinää tukevoittaa tukivarsi, jonka voi asentaa portaattomasti, esimerkiksi 45°:n kulmaan tai vaakatasoon.

Suihkuovet sen sijaan voidaan kääntää seinää vasten sivuun, kun tilaa tarvitaan muuhun käyttöön. Arrow suihkuovet kääntyvät sekä sisään- että ulospäin. Ainutlaatuisen saranamekanismin ansiosta ovet nousevat käännettäessä ja sen ansiosta liikkuvat sulavasti ja kevyesti.

Twice -suihkuovet ovat varsinainen tilaihme, sillä sen ovet kääntyvät kaksin kerroin. Kun suihku ei ole käytössä, eivät ne vie lähestulkoon yhtään tilaa.

Suihkuseinästä ja suihkuovesta yhdistettyjä malliesimerkkejä.

DOOR suihkuovi + WALL suihkuseinä TWICE suihkuovi + WALL suihkuseinä FREE suihkuovi + WALL suihkuseinä

Kahdesta suihkuovesta yhdistettyjä malliesimerkkejä.

DOOR + DOOR TWICE + TWICE ROUND + ROUND FREE + FREE FREE + DOOR

Suihkuseinä kiinteään syvennykseen

Jos kylpyhuoneessa on suihkulle valmiiksi oma tila, kuten kiinteä syvennys, voidaan se suojata suoralla seinällä. Seinän rakentamiseen on myös paljon erilaisia vaihtoehtoja, joten sopivan mittainen seinä-ovi -yhdistelmä löytyy varmasti. Seinien avulla on mahdollista tehdä niin pieniä kuin todella suuria tiloja, joihin mahtuu kulkemaan esteettömästi vaikkapa pyörätuolilla tai avustajan kanssa.

Yksinkertaisimmillaan suihkusyvennys eristetään muusta kylpytilasta yhdellä ovella tai pariovilla. Oveen voidaan yhdistää myös kiinteä seinä. Koot ovat vapaasti yhdisteltävissä.

Jos tila on niin suuri tai erikoisen kokoinen, että ovista ja seinistä ei löydy sopivaa, voidaan oveen liittää jatkoksi WSpecial -jatkoseinä. Jatkoseinässä on profiili, johon ovi kiinnitetään ja se nimensä mukaisesti jatkaa ovea. Jatkoseinä on kiinteä seinä ja sen mukana tulee tukivarsi.

WSpecial jatkoseinä on yhteensopiva muiden kaksimetristen ovien ja seinien kanssa, eli TWICE, DUODOOR HIGH ja WALL HIGH. Sen avulla voidaan jatkaa myös suihkunurkkia.

Syvennykseen asennettavia malliesimerkkejä.

 

DUODOOR + DUODOOR DOOR +
DUODOOR
DOOR +
WALL
TWICE +           TWICE
WSPECIAL +
TWICE
WCPECIAL +
DOOR + WALL
WCPECIAL +
TWICE + WALL

 

Asennus sujuu helposti ja aikaa säästyy

Suurin osa valikoimamme suihkuovista ja -seinistä on käännettäviä ja yksittäispakattuja (pl. Twice suihkuovet).

Profiileissa on valmiiksi poratut reiät asennuksen helpottamiseksi. Tarvittaessa suihkuovet ja -seinät voidaan myös ruuvauksen sijaan liimata paikoilleen kosteisiin tiloihin. Profiilit on valmistettu kiillotetusta, pintakäsitellystä, lakatusta alumiinista kestämään jatkuvaa käyttöä.

Ainutlaatuisten nostosaranoiden ansiosta suihkuovet on helppo sovittaa erilaisiin rakennuskohteisiin. Saranat on valmistettu metallista, joten niiden käyttöikä on pitkä. Lasi on 6 mm vahvuista karkaistua turvalasia.

 

Yhteensopivuustaulukko

Tämän taulukon avulla näet, mitkä sarjat ovat keskenään yhteensopivia ja yhdisteltävissä.

1900 mm korkeat mallit
Door  Duodoor Wall Free
Black Edition
Round
Basic

 

2000 mm korkeat mallit
Twice DuoDoor High Wall High Wspecial

 

Erikoismallit
Wing
Bath

 

Katso kaikki mallit ja yhdistelmät kuvastosta.

ARROW KYLPYHUONEKUVASTO

 

Meillä on yli 45 vuoden kokemus kylpyhuoneteollisuudesta, ja suihkumme, kaappimme, suihkupaneelimme ja höyrysaunamme ovat sadoissa tuhansissa ruotsalaisissa kodeissa. Pääkonttorimme ja keskusvarastomme sijaitsevat Göteborgin pohjoispuolella Kungälvissä, josta toimitamme tuotteitamme koko Skandinaviaan ja Manner-Eurooppaan. Arrow on osa Duschprodukter Groupia (Duschprodukter Sweden AB, dpsgroup.se).

0
Pisla-keräilykori