Vinkit autotallin siivoukseen

Kevät on hyvää aikaa myös autotallin siivoukselle. Hyvin usein autotallista tulee varasto kaikelle sille tavaralle, jota kotona sisällä ei enää tarvita. Mitään ei oikein raaskisi heittää pois, mutta jossain vaiheessa autotallin neliötkin tulevat tavaran varastoimisessa vastaan. Kuulostaako tutulta? Lue vinkit alta autotallin siivoukseen ja ryhdy hommiin!

Varaa aikaa

Jos autotallin siivouksesta on jo päässyt vierähtämään tovi, sen läpikäyminen ei välttämättä tapahdu ihan hetkessä – varaa siis riittävästi aikaa siivoukselle. Toteuta projekti suunnitelmallisesti ja jaa se mieluummin useammalle päivälle hätiköimisen sijaan. Pahimmassa tapauksessa homma jää alkuinnostuksen jälkeen puolitiehen ja pian autotalli alkaa taas muistuttaa samanlaista romuvarastoa kuin ennenkin.

Käy tavarat läpi

Aloita tavaroiden läpikäynti järjestyksessä. Löytyykö autotallistasi esineitä joita et enää tarvitse? Onko varasto täynnä vanhoja tavaroita tai lasten pieneksi jääneitä harrastusvälineitä? Ovatko esineet hyväkuntoisia ja voisiko niistä olla vielä iloa jollekin toiselle?

Säilytämme usein tavaroita siinä toivossa, että joskus tarvitsisimme niitä vielä – harvoin niin kuitenkaan käy. Jos tavaroista luopuminen askarruttaa, yksi hyvä tapa on miettiä onko tarvinnut kyseistä tavaraa viimeisen kahden vuoden aikana. Jos ei, voi siitä yleensä luopua hyvillä mielin.

Lahjoita tai myy eteenpäin

Tänä päivänä erilaiset kirpputorit sekä ryhmät netissä ja sosiaalisessa mediassa mahdollistavat tavaroiden myymisen tai lahjoittamisen helposti eteenpäin. Voit etsiä esimerkiksi Facebookista oman paikkakuntasi kirpputori- tai kierrätysryhmän ja ilmoittaa siellä ylimääräisistä tavaroistasi. Sinulle tarpeeton esine voi olla aarre jollekulle toiselle ja se voi vaihtaa omistajaa vaikka kahvipaketilla.

Vie kaatopaikalle

Huonokuntoisempien tavaroiden kohdalla kaatopaikka on oikea osoite. Älä jätä roskiin meneviä tavaroita autotalliin roska-autoa odottamaan vaan siirrä ne suoraan esimerkiksi peräkärryn kyytiin ja vie suoraan kaatopaikalle. Muuten saatat joutua tilanteeseen, jossa rojut odottavat kaatopaikalle pääsemistä autotallin nurkassa vielä vuodenkin kuluttua siivouksesta.

Autotalliin kerääntyy usein myös erilaista ongelmajätettä, kuten öljyjä ja maaleja. Niiden asianmukaisesta hävittämisestä on tärkeää huolehtia. Ota siis selvää paikkakuntasi ongelmajätteen vastaanottopisteestä ja toimita jätteet sinne mihin ne kuuluvat. Tiedon ongelmajätteiden vastaanottopisteistä löydät yleensä kaupunkisi tai kuntasi verkkosivuilta.

Lajittele ja järjestä

Lajittele autotallissa tarvitsemasi tavarat käytön mukaan ja jätä esimerkiksi paljon käyttöä vaativat työkalut käden ulottuville autotallin oven läheisyyteen. Esineet joita käytät harvemmin, kannattaa sijoittaa autotallin takaosiin tai ylös hyllyille – näin ne eivät vie turhaa tilaa autotallissa.

Hanki erikokoisia kestäviä ja pinottavia säilytyslaatikoita, joihin voit kirjoittaa mitä ne sisältävät. Niissä pienetkin tavarat pysyvät järjestyksessä ja ovat helposti löydettävissä.

Käytä seinätila hyödyksesi asentamalla seinille hyllyjä, pieniä koukkuja sekä isompia varastokoukkuja erikokoisia tavaroita varten ja pyri jättämään lattia mahdollisimman vapaaksi. Hyllykannattimien ja -levyjen avulla sinun on mahdollista rakentaa juuri oikean kokoisia säilytystasoja omiin tarpeisiisi. Magneetti– tai työkalukiskolla saat työvälineet helposti järjestykseen. Isot työkalut, kuten lapiot ja haravat on myös hyvä nostaa seinälle – samoin esimerkiksi pyörät ja sukset.

Siivoa lattia

Autotallin betonilattian siivoukseen riittää pelkkä harjaus tai imurointi. Huomioi, että lattian harjauksen yhteydessä saattaa ilmaan irrota paljon pölyä, joten halutessasi voit käyttää hengityssuojainta. Jos lattia on maalattu, sen voi harjauksen lisäksi pestä normaaliin tapaan.

 

 

 

Avainsanat: ,

Jaa kirjoitus:

Järjestys pysyy yllä oikeanlaisilla säilytystuotteilla

0
Pisla-keräilykori