Kuka hyötyy älylukon käytöstä?

Erilaiset kodin älylaitteet yleistyvät vauhdilla ja myös ulko-oveen asennettavien älylukkojen myynti kasvaa kohisten. Älylukoilla tarkoitetaan lukkoja, joissa on mukana jokin digitaalinen ominaisuus – tällöin avaimena toimii esimerkiksi kulkulätkä, koodi tai henkilön oma älypuhelin.

Mikä on älylukko?

Älylukkoja yleisimmin yhdistävä ominaisuus on mahdollisuus jakaa ovien käyttöoikeuksia eli avaimia siihen kuuluvan sovelluksen avulla – avaimet voivat olla joko kertakäyttöisiä tai jatkuvaan käyttöön tarkoitettuja kestoavaimia. Lukon käyttöoikeuksia pystyy sekä poistamaan käytöstä että tekemään tilalle uusia. Tällöin säästyy lukkojen uudelleen sarjoittamiselta sekä uusien avaimien teetättämiseltä.

Avaimia voi jakaa helposti myös etäisyyksien päästä. Enää ei tarvitse keksiä piiloja vara-avaimelle, jotta loman aikana kukkienkastelija pääsee sisälle. Harvemmin käyville vierailijoille esimerkiksi putkimiehelle on mahdollista jakaa ns. kertakäyttöavain, jolla hän pääsee sisälle yhden kerran sovittuna aikana. Sovelluksen avulla lukon omistaja voi myös seurata oven liikennettä etänä ja varmistaa esimerkiksi, että koululaiset ovat päässeet kotiin.

Älylukkoja on kahdenlaisia. Markkinoilla on sekä lähes täysin digitaalisia lukkoja että osittain perinteisiä ja osittain digitaalisia lukkoja. Jälkimmäisistä käytetään myös nimeä elektromekaaninen lukko.

Kuka sitten hyötyy älylukon käytöstä?

Älylukon käytöstä hyötyvät varmasti kaikki, mutta esimerkiksi perheitä älyteknologia kotiovessa palvelee mainiosti! Arjen vilskeessä avaimet tuppaavat unohtumaan ja hukkumaan milloin mihinkin. Älylukon myötä ei tarvitse enää miettiä muistivatko perheen pienimmätkin avaimen tai että onko vara-avain varmasti muistettu laittaa omalle paikalleen kukkaruukun alle. Kun avaimia ei enää huku – säästyy iso penni lukkojen uudelleen sarjoittamiselta ja uusien avaimien teetättämiseltä. Vanhemmat voivat myös seurata sovelluksen avulla, milloin älylukkoa on käytetty ja saada näin ollen esimerkiksi tiedon siitä milloin koululaiset ovat kotiutuneet.

Asuntojen lyhytaikainen vuokraustoiminta on yleistynyt kovaa kyytiä. Jokainen asunnon vuokrausta harrastanut tietää, miten työllistäviä avainten luovutus- ja palautusprosessi vuokralaisen kanssa on. Älylukko helpottaa tätä ongelmaa. Sen avulla luovutat avaimen vuokralaiselle itse määrittelemällesi ajanjaksolle, vaikka itse et olisi edes samalla paikkakunnalla. Sovelluksen avulla sinun on myös helppo seurata milloin vieraasi ovat saapuneet ja milloin he lähtevät. Myös esimerkiksi yhteiskäytössä toimivassa kesämökissä älylukko voi helpottaa avainrumbaa eri käyttäjien välillä.

Älylukko voi helpottaa myös ikääntyvän vanhuksen arkea. Vanhuksen asuessa yksin, läheisillä voi joskus olla huoli kuinka vanhus pärjää itsekseen. Mitä jos jotain sattuu, miten esimerkiksi kotipalvelu tai avustajat pääsevät sisälle – ja kuinka turvata vanhuksen asuminen kotona mahdollisimman pitkään? Tähän yksi ratkaisu voi olla älylukko, joka helpottaa niin asukkaan kuin läheistenkin huolta turvallisuudesta. Vanhus voi tarvita ulkopuolisia palveluita selvitäkseen arjesta – kotipalvelu, siivooja, muut avustajat tarvitsevat avaimen päästäkseen sisälle asuntoon. Älylukko helpottaa avainten jakamista, sillä sen avulla on mahdollista ajastaa avaimia eri käyttäjille. Harvemmin käyville vieraille voi antaa tilapäisen avaimen vaikka vain päiväksi ja säännöllisesti vieraileville oman avaimen. Tämän voi tehdä esimerkiksi joku vanhuksen läheisistä. Enää ei tarvitse miettiä sisälle unohtuneita avaimia eikä sitä kuinka monella ulkopuolisella on avain vanhuksen kotiin. Sovelluksen avulla voi myös seurata oven liikennettä vaikka toiselta paikkakunnalta ja esimerkiksi varmistaa, että vanhus on palannut kauppareissulta kotiin.

5 syytä valita oveen älylukko:

  • helpottaa arkea
  • ei enää kadonneita avaimia ja uusien avaimien teettämistä
  • mahdollisuus jakaa kertakäyttö- ja kestoavaimia
  • oven liikennettä voi seurata etänä
  • ovi lukittuu automaattisesti – ei tarvitse enää huolehtia auki unohtuneesta ovesta

 

Lue lisää älylukosta ja sen ominaisuuksista täältä.

 

Jaa kirjoitus:

Lähetä muistilistana
Voit lähettää tuotelistan itsellesi tai ystävällesi, jolloin tuotteet on kätevämpi kerätä myymälässä. Sinä, tai kuka tahansa jolla on linkki voivat tarkastella ja hyödyntää koria.
Palaa Lähetä muistilistana
Lähetä keräilykori itsellesi tai ystävällesi.
Keräilykori lähetetty onnistuneesti!

0
Pisla-keräilykori