Arki kevyt valurautapannu 24 cm

valurauta

∅ 240 mm

Sisältö1

Tuotekoodi52420010

EAN6412450224006

Paino1.196 kg

39,90 

+
-

Toimitettavissa

Kuvaus

Kevytvalurautaisessa paistinpannussa yhdistyvät tavallisen pinnoitetun pannun keveys sekä perinteisen valurautapannun loistavat paisto-ominaisuudet ja pitkä ikä. Tämä pannu vain paranee käytön myötä.

Hyvin rasvapoltettuna ja hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, joilloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Uuden valmistusprosessin ansiosta valuraudasta saadaan tehtyä kevyempää kuin perinteisillä menetelmillä valmistettuna. Valurauta soveltuu uunikäyttöön sekä kaikille liesityypeille, myös induktiolle. Vahva valurautapinta kuumenee nopeasti, se kestää kovaa ja pitkäaikaista kuumennusta sekä metallisten välineiden käyttöä.

Materiaali: valurauta
Suuaukon halkaisija: 24 cm
Pohjan halkaisija: 15 cm

Rahtipaino: 1.196 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Arki kevyt valurautapannu 24 cm”

Pannu täytyy rasvapolttaa ennen käyttöönottoa. Rasvapolttoa varten suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa.

  • Käytä pannun kanssa miedompia paistolämpötiloja, valurauta varaa lämpöä erittäin hyvin
  • Pannussa ei ole pinnoitetta, pannu on valurautaa
  • Pannu tulee pestä ja rasvapolttaa ennen käyttöönottoa
  • Pannu tummuu käyttäessä, pinta voi olla ruskeankirjava, tämä on normaalia
  • Pannun tarttumattomuusominaisuudet paranevat käytössä
  • Käytä aina rasvaa paistamiseen
  • Anna paistettavan raaka-aineen paistua kunnolla, älä kääntele ruokaa koko ajan, näin ruoka ei tartu pannun pintaan kiinni
  • Puhdista pannu heti käytön jälkeen, esimerkiksi keittämällä siinä vettä
  • Pudista pannu aina käsin, ei koskaan astianpesukoneessa
  • Älä käytä astianpesuainetta, astianpesuaine irrottaa pannun pintaan muodostuneen rasvapinnan
  • Älä liota pannua tai säilytä siinä ruokaa

Puhdistaminen:

Puhdista pannu pesemällä se kuumalla vedellä tai kiehauttamalla vettä pannussa, älä käytä pesuaineita. Pesuaineet irrottavat pannun pinnasta suojaavan rasvakerroksen, joka on tärkeä ruostumattomuuden sekä paisto-ominaisuuksien kannalta. Puhdistaminen tapahtuu aina käsin, ei koskaan astianpesukoneessa. Jämähtänyttä likaa voit puhdistaa hankaamalla pannun pintaa karkealla sienellä tai harjalla. Pyyhi pannu huolellisesti kuivaksi esim. talouspaperilla ja rasvaa kevyesti ruokaöljyllä säilytystä varten.

Rasvapoltto liedellä:

Puhdista pannu pesemällä se kuumalla vedellä tai kiehauttamalla vettä pannussa. Hiero kuuman astian sisäpintaan silavaa tai ruokaöljyä muutama ohut kerros. Odota, että rasva imeytyy pannun pintaan kerrosten levityksen välissä. Rasva savuaa kevyesti imeytyessään astian pintaan. Pyyhi astia lopuksi ylimääräisestä rasvasta.

Rasvapoltto uunissa:

Puhdista pannu pesemällä se kuumalla vedellä tai kiehauttamalla vettä pannussa. Esilämmitä astiaa hetken aikaa uunissa, jonka jälkeen lisää silava tai ruokaöljy ohuena kerroksena pannun pintaan. Jos käytät rasvapolttoon silavaa, kuumenna astiaa 250 asteisessa uunissa puoli tuntia. Jos käytät rasvapolttoon ruokaöljyä kuumenna astiaa 150 asteisessa uunissa 1-2 tuntia. Pyyhi astia lopuksi ylimääräisestä rasvasta.

Suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa paistinpannun kanssa.

0
Pisla-keräilykori