ruostumaton teräs / elektroyyttisesti käsitelty tumma pinta
⌀ 280 x 550 mm
rungon halkaisija x pituus
Tuotekoodi54420050
EAN6412456845557
Paino8.268 kg
Toimitettavissa
Klassikko pukeutui mustaan!
Aito ja alkuperäinen Muurikka Sähkösavustin 1200W, saatavana nyt erikoiserä: Black Edition tyylikäällä, tummalla rungolla ja mustilla puukahvoilla. Kestävä teräsrunko on elektrolyyttisesti käsitelty, mikä savustimelle kauniin, tumman pinnan. Black Edition sähkösavustimia on saatavana rajoitettu erä. Suomessa suunniteltu, valmistettu ja tarkastettu.
Muurikan Sähkösavustin on sekä helppokäyttöinen savustin että monipuolinen pihauuni yhdessä laitteessa. Sillä onnistut aina ja valmistat vaivattomasti kalat, lihat, makkarat tai vihannekset. Savupuruja käyttämällä laite savustaa ja ilman puruja laite toimii pihauunina, ympäri vuoden!
Runkoon kiinnitetyn lämpömittarin avulla savustuslämpötilan seuraaminen on helppoa. Savustimen takaosassa olevan tuuletusventtiilin kautta ylimääräinen kosteus pääsee ulos laitteesta ja rasvapeltiin kiinnittyvä kahva auttaa herkkujen ottamista savustimesta. Laitteen ritilä, rasvapelti ja purupelti ovat konepestäviä, joten laitteen puhdistaminen on helppoa.
Savustin toimitetaan valmiiksi koottuna, joten se on heti käyttövalmis. Pakkaus sisältää suojahupun, jonka avulla suojaat savustimen lialta ja kosteudelta. Mukana pieni pussi savustuspuruja.
Sinun on kirjauduttava sisään kun haluat kirjoittaa arvioinnin.
Käyttömahdollisuuksia
Tällä sähkösavustimella voit kypsentää ja savustaa kalaa, lihaa, makkaroita tai vihanneksia. Sitä voi myös käyttää pelkästään ruoan savulla maustamiseen. Savustamisen lisäksi laitteella voi kypsentää ruokia kuten uunissa, tällöin jätetään savustuspurut pois. Korkeassa lämpötilassa kypsennettäessä ruoka säilyy mehukkaampana, kun se kääritään alumiinifolioon. On tärkeää, että ruoan kypsymistä seurataan säännöllisesti valmistuksen aikana.
Näin savustat kalaa
Suolaa ja mausta tai marinoi tuoreet, peratut kalat tai kalafileet ennen savustusta. Voit suolata kalat myös savustamisen jälkeen niiden ollessa vielä kuumia. Mikäli käytät pakastekaloja, sulata kalat viileässä ja suolaa ne ennen savustusta.
Sirottele purupellille ohut kerros, noin 2 dl savustukseen sopivaa puhdasta, karkeaa savustuspurua tai haketta. HUOM! Varmistathan, että savustuspurut ovat kosteita, liian kuiva puru tai liiallinen purumäärä voi aiheuttaa kannen auki pullahtamisen savustuksen aikana! Puruja voi kostuttaa esim. sumutepullolla suihkuttamalla. Työnnä purupelti vastuksen yläpuolella olevien kannattimien varaan (älä pane purupeltiä suoraan vastusten päälle).
Voit lisätä tai kostuttaa puruja, mikäli ne hiiltyvät liian nopeasti. Purujen sijaan voit käyttää myös poikkisahattuja leppäpuun siivuja. Savustukseen sopivat monet puulajit, mm. leppä-, omenapuu-, tammi-, hikkori- ja kirsikkapuuhake.
Aseta kalat yhteen kerrokseen ritilöille ja työnnä ritilät savustimeen. Valvo savustumista ja seuraa kalan kypsymistä. Savustusaika riippuu kalojen määrästä ja koosta. Pienet kalat savustuvat 15 – 20 minuutissa ja suuremmat kalat 40 – 60 minuutissa. Lohifileen kypsymisaika on n. 35 – 50 minuuttia fileen koosta riippuen. Kalat ovat kypsiä, kun ruodot ja nahka irtoavat helposti. Irrota liitäntäjohto virtapistokkeesta ja ota kalat pois savustimesta.
Tuotteeseen liittyvät ladattavat tiedostot.
Muurikka Sähkösavustin 1100 ja 1200Wruostumaton teräs / puu
⌀ 250 x 500 mm
Sisältö: 1
ruostumaton teräs / elektroyyttisesti käsitelty tumma pinta
⌀ 280 x 550 mm
Sisältö: 1
ruostumaton teräs / puu
⌀ 280 x 550 mm
Sisältö: 1
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.