Perinteinen juustofondue n. 4 henk.

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1.5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 275 g emmental juustoa
  • 275 gruyére juustoa
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • (1 rkl kirsikkaviinaa tai vodkaa)
  • ripaus mustapippuria
  • Leipäkuutioita

Valmista juustofondue ensin tavallisella liedellä, pinnoitetussa kattilassa. Kaada seos vasta lopuksi fonduepataan.

  1. Hiero fonduepadan sisäpinta kauttaaltaan valkosipulin kynnellä.
  2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan valkoviini ja lisää sen kiehuessa joukkoon karkeaksi raastettua juustoa, kourallinen kerrallaan. Anna edellisen kourallisen sulaa ennen kuin lisäät seuraavan.  Sekoita koko ajan, kunnes juusto on sulanut. Lisää mustapippuri, halutessasi viina ja lopuksi tilkkaseen vettä liotetut maissijauhot. Hämmennä ja anna fonduen saostua ennen kuin kaadat sen lämmitettyyn fonduepataan.
  3. Tarjoa juustofonduen kanssa reiluiksi kuutioiksi leikattua leipää. Voit myös tarjota paloiteltuja kasviksia ja hedelmiä, sekä etikkasäilykkeitä.

0
Pisla-keräilykori