Kotisi elää ja me elämme sen mukana.

Koti on elämää – käytännöllisyyttä ja kauneutta, arkea ja juhlaa. Se on sitä, että kaikelle on oma paikkansa ja että pienetkin yksityiskohdat toimivat ja miellyttävät silmää. Se on tunnelmointia saunassa ja hyviä hetkiä pihalla tai ruokapöydän ääressä.

Pisla on tehnyt asumista mukavammaksi Keski-Suomesta käsin jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. Olavi Rautasalo ja Martti Kivimäki ostivat tamperelaisen rautakauppatuotteita valmistavan tuotelinjan vuonna 1976 ja perustivat Pislaaki Oy:n. Linjan toisesta päästä alkoi tulla ikkuna- ja oviheloja, jotka myös toimitettiin kauppoihin ympäri Suomen.

Ensimmäisen toimintavuotensa yhtiö toimi Viitasaaren Isoaholla sijainneessa teollisuustilassa. Samalla sai alkunsa meille edelleenkin tärkeä paikallinen vaikuttaminen, kun järjestimme heti Jyväskylän ammatillisen kurssikeskuksen kanssa työllisyyskurssin metallialasta kiinnostuneille. Pisla opittiin nopeasti tuntemaan luotettavana ja mukavana työpaikkana, joten useista kurssilaisista tuli pitkäaikaisia pislalaisia – joistakin ihan eläkeikään asti.

 

 

Nykyisiin tiloihin Pisla muutti vuonna 1977, jolloin koko Viitasaaren teollisuusalue käynnistyi. Jo seuraavana vuonna tuotevalikoimamme oli kasvanut 312 eri nimikkeeseen. Valikoima koostui rakennusheloista, rautakauppatarvikkeista sekä työkaluista, kuten viilapenkeistä, puristimista ja väkipyöristä. Työkaluja emme enää tee, mutta valikoimassamme on edelleen osa ensimmäisistä tuotteistamme: A- ja T-saranat, ikkunakulma, peltiset nokiluukut, Veturi-vedin, työntösalvat, oven rajoittimet sekä koko joukko muita. Perinteet velvoittavat!

 


Tiesitkö muuten, että Pisla-nimi tulee timpurin tarvikelaatikkoa ja kaikenlaisia heloja tarkoittaneesta vanhasta pislaaki-sanasta, joka puolestaan on väännös ruotsin kielen sanasta beslag?


 

Tänä päivänä Pisla on maahantuoja, jakelija, valmistaja ja laadukkaiden brändien koti. Rakentamisen ja sisustamisen lisäksi Pisla on entistä enemmän myös ruuanlaittoa ja muuta asumiseen liittyvää. Vuosien varrella olemme kasvaneet määrätietoisesti ja hankkineet omistukseemme tai valikoimiimme isoja, kansainvälisiäkin brändejä. Sen ansiosta tuotevalikoimamme on yhä kattavampi ja meidät tunnetaan useista laadukkaista merkeistä, kuten Opa-keittiötuotteista, Muurikka-pihakokkausvälineistä ja Duschy-kylpyhuonetuotteista.

Monilla Suomessa tehdyillä tuotteillamme on kotimaisesta työstä kertova Avainlippu-merkki, mistä olemme hyvin ylpeitä. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt meille Avainlippu-merkin myös hyvästä palvelusta, joka edistää suomalaista työtä kaupan alalla.

Pislan sydän – pääkonttori, suunnittelu- ja kehitystyö sekä tuotanto- ja logistiikkakeskus – on edelleen Keiteleen kainalossa Keski-Suomessa. Olemme täällä Viitasaarella suunnitelleet ja valinneet puolestasi parhaat materiaalit ja parhaat merkit, jotta sinä voisit toteuttaa itseäsi suomalaiseen makuun ja asumiseen sopivilla tuotteilla. Toimimme Suomessa jälleenmyyjiemme sekä omien verkkokauppojemme kautta, ja meillä on vahva kansainvälinen verkosto Itämeren ympärillä, myös muualla Euroopassa ja ympäri maailmaa. Pisla on osa ruotsalaista Salix Groupia: https://www.salixgroup.se/.

 

Pisla viimeistelee kotisi.

Tunnetko jo kaikki Pislan brändit:
Pisla HTT, Opa, Opa LUMO, Muurikka, Kotakeittiö by Muurikka, Duster®

 

Maahantuonti ja jakelu:
Duschy, Dorma, Sealskin, Tiger, Vertex

0
Pisla-keräilykori