Laatua keittiöön jo vuodesta 1926

Opa on tuonut suomalaisiin keittiöihin laatua ja toimivuutta lähes 100 vuoden ajan. Tavoitteenamme on tehdä ruoanlaitosta nautinnollista aina valmisteluista lautaselle saakka. Opan kantavana ajatuksena on luoda ihmisille laadukkaita ja hyviä hetkiä jokaiseen päivään. Tutustu resepteihimme, joissa on hyödynnetty laadukkaita Opa-keittiötuotteitamme.

RESEPTEJÄ

Appelsiinia ja porkkanaa inkiväärimarinadissa

6 annosta, 15 min

Höyrytys tuo porkkanan parhaat puolet esiin: maku jää raikkaaksi ja makeaksi, hivenaineet pysyvät porkkanassa eivätkä liukene keitinveteen ja kypsennys on nopeaa. Tämä marinoitu porkkanasalaatti on hurmaava lisuke niin grilliruoalle kuin lounaspöytään.

 

Auringonkukanverso-pestolla täytetyt kalarullat ja pehmeä fenkoli

4 annosta, 20 min

Höyrytetyssä kalassa päästään nauttimaan kalasta parhaimmillaan, ilman paisto-rasvaa tai käryä. Hehkuvan vihreä pesto maustaa nämä herkulliset kalarullat, jotka höyrytetään fenkolipedillä.

Aasialaiset lihapullat

4 annosta, 25 min

Tiesitkö, että lihapullat voi myös höyryttää? Höyrytys säilyttää lihapullien mehukkuuden eikä kypsennykseen tarvita ylimääräistä rasvaa. Nämä höyrytetyt lihapullat teriyakikastikkeella voi tarjota ateriana riisin kera tai somisyötävinä juhlapöydässä.

Kaalikääryle sienillä ja broilerilla

8 käärylettä, 25 min

Broilerilla täytetyt kaalikääryleet ovat klassikko uudella tapaa! Höyryttämällä säästyy aikaa, kun ruoka kypsyy 20 minuutissa ja kaali pehmenee mehukkaaksi.

Saksalainen possupata

4 annosta, 1,5 h

Hauduttamalla possun, perunat ja kaalin samassa padassa saa vastustamattoman muhevan padan talvi-illoille.

Kanavartaita maapähkinädipillä

4 annosta, 30 min

Herkullinen pähkinädippi on vastustamaton! Tarjoa tätä illanistujaisissa tai nauti nuudeleiden kanssa nopeana aasialaisena ateriana.

Kalkkunatortillat

6 annosta, 1 h

Haudekattilan ansiosta ruoka valmistuu kokonaan ilman rasvaa ja hidas kypsennys miedolla lämmöll ä teki kalkkunasta suussasulavaa! Tässä ruoassa on Karibianmeren tunnelmaa ja kalkkuna sopii hyvin tarjottavaksi myös riisin kera.

Tuoremakkaramuhennos

6 annosta, 40 min

Tuoremakkarapata valmistuu haudekattilassa kuin itsestään, joll oin ruokaa odotellessa voi vaikka nostaa jalat hetkeksi ylös hyvän kirjan kanssa.

Pilahviriisi

4 annosta, 25 min

Riisi on paras kypsentää haudekattilassa, jotta sen rakenne pysyy ehjänä ja riisin keitto olisi vaivatonta. Haudutuskattilan kanssa ei tarvitse alentaa lämpöä kesken kypsennyksen ja riisin polttaminen pohjaan on liki mahdotonta. Huolettoman kokin herkullinen riisilisuke on tässä!

Kermainen polenta

4 annosta, 15 min

Polentan valmistus haudekattilassa on helppoa eikä tarvitse jännittää herkän lisukkeen jämähtämistä kattilan pohjaan. Tarjoa tätä italialaista perinneruokaa esimerkiksi syksyisen pataruoan kera tai ihan sellaisenaan.

Pehmeää kookosriisi-puuroa ja suolakaramelli-kastiketta

4 annosta, 40 min

Reseptistä tulee herkullista suolakaramellia enemmän kuin neljän tarpeeseen. Säilytä karamellikastike huoneenlämmössä kelmulla peitettynä.

Intialainen linssikeitto ja minttuöljy

4 annosta, 50 min

Tämä keitto on helppo valmistaa heti töistä tultua: ainekset vaan kattilaan ja keiton kypsyessä ehtii tekemään vähän kotitöitäkin.

Pehmeä kookoslohikeitto

4 annosta, 35 min

Thaimaalaisia makuja ja pehmeää lohta, tämä keitto on vastustamaton. Hauduttamalla lohenpalat kypsyvät napakoiksi eivätkä hajoa liemeen.

Aasialaiset höyrybunit

n. 10 pientä burgeria, 1,5 h + höyrykypsennys ja kokoaminen

Kiinalaiset steam bun:it ovat uusi tapa nauttia nyhtöpossusta ja niiden valmistaminen on helppoa.

Lohicocottet, oeufs en cocotte

4 annosta, 10 min

Oeufs en cocotte on ranskalainen aamiaisklassikko, joka valmistetaan perinteisesti uunissa. Höyryttäminen on puolet nopeampi tapa valmistaa cocotteja ja tuloksena on kuohkea ja mehukas kananmunaruoka.

Höyrytetyt täytetyt paprikat

4 annosta, 25 min

Ruokaisat täytetyt paprikat valmistuu näppärästi höyryttämällä.

Parsaa, purjoa ja kananmunavinegrettiä

4 annosta, 15 min

Parsa on uuden satokauden ensimmäisiä kasviksia ja paras tapa kypsentää sitä on hellä, mutta nopea höyrytys. Kananmunavinegretti aateloi pehmeän purjon ja parsan liiton klassikoksi uudella tavalla.

Parsakaalia, lehtikaalia ja tofua seesamikastikkeella

2 annosta, 10 min

Tämä kevyt lounas valmistuu hetkessä ja on gluteeniton sekä maidoton, joten se sopii mainiosti myös vegaanille. Höyryttäminen säilyttää parhaiten parsakaalin ja lehtikaalin hivenaineita ja pehmentää pikantin savutofun suussa sulavaksi.

Riisipuuro puolukkatwistillä

2-3 annosta

Haudutettu riisipuuro saa uuden twistin puuroon lopuksi lisätystä raikkaasta puolukkarouheesta.

Hellapoliisin lihakeitto

6 annosta

Milloin viimeksi olet valmistanut herkullista kokolihakeittoa? Hanki luutonta tai luullista naudan lapaa tai potkaa ja keitä ihana keitto.

Kesäinen Charlotte

Tämä kaunis kakku valmistuu nopeasti ja sopii oikein hyvin yllätysvieraille vaikka mökillä, ilman uunia.

Vihreät parsat Välimeren tapaan

Maukkaat, keitetyt parsat välimeren tapaan maustettuna sopii vaikkapa grilliruokien lisukkeeksi.

Kana-nuudelikeitto

Lämpimän mausteinen keitto on toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

Tomaattikeitto

Välimerellinen tomaattikeitto maistuu niin pääruokana kuin alkukeittonakin. Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

Linssikeitto

Linssit kypsyvät 20 minuutissa, kun valmistat ne painekattilassa. Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

Hernekeitto

Milloin olet valmistanut perinteistä hernekeittoa. Edullinen kotiruoka kypsyy Mari Easy painekattilassa.

Siskonmakkarakeitto

Perinteinen siskonmakkarakeitto valmistuu Mari Easy painekattilassa. Makunsa keitto saa maukkaista juureksista.

Painekattilabroileri

Laita kokonainen broileri painekattilaan, lisää päälle pippurit, vesi, lihaliemikuutio ja laakerinlehdet. Aseta kansi paikoilleen ja laita hella päälle. Kun porina kuuluu, laske lämpöä.⁠

0
Pisla-keräilykori