Opa on tuonut suomalaisiin keittiöihin laatua ja toimivuutta lähes 100 vuoden ajan. Tavoitteenamme on tehdä ruoanlaitosta nautinnollista aina valmisteluista lautaselle saakka. Opan kantavana ajatuksena on luoda ihmisille laadukkaita ja hyviä hetkiä jokaiseen päivään. Tutustu resepteihimme, joissa on hyödynnetty laadukkaita Opa-keittiötuotteitamme.
6 annosta, 15 min
Höyrytys tuo porkkanan parhaat puolet esiin: maku jää raikkaaksi ja makeaksi, hivenaineet pysyvät porkkanassa eivätkä liukene keitinveteen ja kypsennys on nopeaa. Tämä marinoitu porkkanasalaatti on hurmaava lisuke niin grilliruoalle kuin lounaspöytään.
4 annosta, 20 min
Höyrytetyssä kalassa päästään nauttimaan kalasta parhaimmillaan, ilman paisto-rasvaa tai käryä. Hehkuvan vihreä pesto maustaa nämä herkulliset kalarullat, jotka höyrytetään fenkolipedillä.
4 annosta, 25 min
Tiesitkö, että lihapullat voi myös höyryttää? Höyrytys säilyttää lihapullien mehukkuuden eikä kypsennykseen tarvita ylimääräistä rasvaa. Nämä höyrytetyt lihapullat teriyakikastikkeella voi tarjota ateriana riisin kera tai somisyötävinä juhlapöydässä.
8 käärylettä, 25 min
Broilerilla täytetyt kaalikääryleet ovat klassikko uudella tapaa! Höyryttämällä säästyy aikaa, kun ruoka kypsyy 20 minuutissa ja kaali pehmenee mehukkaaksi.
4 annosta, 1,5 h
Hauduttamalla possun, perunat ja kaalin samassa padassa saa vastustamattoman muhevan padan talvi-illoille.
4 annosta, 30 min
Herkullinen pähkinädippi on vastustamaton! Tarjoa tätä illanistujaisissa tai nauti nuudeleiden kanssa nopeana aasialaisena ateriana.
6 annosta, 1 h
Haudekattilan ansiosta ruoka valmistuu kokonaan ilman rasvaa ja hidas kypsennys miedolla lämmöll ä teki kalkkunasta suussasulavaa! Tässä ruoassa on Karibianmeren tunnelmaa ja kalkkuna sopii hyvin tarjottavaksi myös riisin kera.
6 annosta, 40 min
Tuoremakkarapata valmistuu haudekattilassa kuin itsestään, joll oin ruokaa odotellessa voi vaikka nostaa jalat hetkeksi ylös hyvän kirjan kanssa.
4 annosta, 25 min
Riisi on paras kypsentää haudekattilassa, jotta sen rakenne pysyy ehjänä ja riisin keitto olisi vaivatonta. Haudutuskattilan kanssa ei tarvitse alentaa lämpöä kesken kypsennyksen ja riisin polttaminen pohjaan on liki mahdotonta. Huolettoman kokin herkullinen riisilisuke on tässä!
4 annosta, 15 min
Polentan valmistus haudekattilassa on helppoa eikä tarvitse jännittää herkän lisukkeen jämähtämistä kattilan pohjaan. Tarjoa tätä italialaista perinneruokaa esimerkiksi syksyisen pataruoan kera tai ihan sellaisenaan.
4 annosta, 40 min
Reseptistä tulee herkullista suolakaramellia enemmän kuin neljän tarpeeseen. Säilytä karamellikastike huoneenlämmössä kelmulla peitettynä.
4 annosta, 50 min
Tämä keitto on helppo valmistaa heti töistä tultua: ainekset vaan kattilaan ja keiton kypsyessä ehtii tekemään vähän kotitöitäkin.
4 annosta, 35 min
Thaimaalaisia makuja ja pehmeää lohta, tämä keitto on vastustamaton. Hauduttamalla lohenpalat kypsyvät napakoiksi eivätkä hajoa liemeen.
n. 10 pientä burgeria, 1,5 h + höyrykypsennys ja kokoaminen
Kiinalaiset steam bun:it ovat uusi tapa nauttia nyhtöpossusta ja niiden valmistaminen on helppoa.
4 annosta, 10 min
Oeufs en cocotte on ranskalainen aamiaisklassikko, joka valmistetaan perinteisesti uunissa. Höyryttäminen on puolet nopeampi tapa valmistaa cocotteja ja tuloksena on kuohkea ja mehukas kananmunaruoka.
4 annosta, 25 min
Ruokaisat täytetyt paprikat valmistuu näppärästi höyryttämällä.
4 annosta, 15 min
Parsa on uuden satokauden ensimmäisiä kasviksia ja paras tapa kypsentää sitä on hellä, mutta nopea höyrytys. Kananmunavinegretti aateloi pehmeän purjon ja parsan liiton klassikoksi uudella tavalla.
2 annosta, 10 min
Tämä kevyt lounas valmistuu hetkessä ja on gluteeniton sekä maidoton, joten se sopii mainiosti myös vegaanille. Höyryttäminen säilyttää parhaiten parsakaalin ja lehtikaalin hivenaineita ja pehmentää pikantin savutofun suussa sulavaksi.
2-3 annosta
Haudutettu riisipuuro saa uuden twistin puuroon lopuksi lisätystä raikkaasta puolukkarouheesta.
6 annosta
Milloin viimeksi olet valmistanut herkullista kokolihakeittoa? Hanki luutonta tai luullista naudan lapaa tai potkaa ja keitä ihana keitto.
Tämä kaunis kakku valmistuu nopeasti ja sopii oikein hyvin yllätysvieraille vaikka mökillä, ilman uunia.
Maukkaat, keitetyt parsat välimeren tapaan maustettuna sopii vaikkapa grilliruokien lisukkeeksi.
Välimerellinen tomaattikeitto maistuu niin pääruokana kuin alkukeittonakin. Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.
Linssit kypsyvät 20 minuutissa, kun valmistat ne painekattilassa. Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.
Milloin olet valmistanut perinteistä hernekeittoa. Edullinen kotiruoka kypsyy Mari Easy painekattilassa.
Perinteinen siskonmakkarakeitto valmistuu Mari Easy painekattilassa. Makunsa keitto saa maukkaista juureksista.
Laita kokonainen broileri painekattilaan, lisää päälle pippurit, vesi, lihaliemikuutio ja laakerinlehdet. Aseta kansi paikoilleen ja laita hella päälle. Kun porina kuuluu, laske lämpöä.