HTT 603 Takkaluukkupaketti ekomoduulilla

valurauta / teräs / musta / tiivis

490 x 497 mm (410 x 410 mm)

Ekomoduulin ulkomitta (muurauskehysmitta)

Sisältö4

Tuotekoodi40101210

EAN6414675150818

Paino55 kg

2149,00 

+
-

Toimitettavissa

Kuvaus

Pisla HTT Ekomoduulin toimintaperiaate perustuu siihen, että tulisijaan tulen päälle ohjataan ilmaa, jolloin palamisprosessin aikana syntyvät savukaasut palavat, eikä pienhiukkaset karkaa hormin kautta ilmaan. Tuli palaa puhtaammin ja hiukkaspäästöjä syntyy vähemmän.

Kun tulisijaan sytytetään tuli, syttymiseen tarvittava ilma saadaan tuhkaluukun ja arinan kautta tulen alle. Normaalisti myös toisioilma saadaan tulisijaan arinan kautta. Ekomoduulissa on ilmantulokotelo, jonka kautta tuleva toisioilma ohjataan tulipesän sivuilta tulen päälle. Näin esilämmitetty toisioilma sekoittuu tuhkaluukun ja arinan kautta tulevaan ensiöilmaan ja palokaasuihin. Optimoitu toisioilman määrä nostaa tehostaa palamisprosessia, joka parantaa tulisijan hyötysuhdetta ja vähentää savukaasujen ja pienhiukkasten määrää.

Ekomoduuli voidaan asentaa paikalleen muurattavaan tulisijaan. Moduuli kiinnitetään tulipesään joko ulkoverhouksen yhteydessä tai runkomuurauksessa, minkä jälkeen siihen kiinnitetään Pisla HTT-takkaluukku. Ekomoduuli on suunniteltu erityisesti käytettäväksi HTT 603 -takkaluukun kanssa, jonka kaksinkertainen lasi vähentää lämpösäteilyä ulospäin tehostaen osaltaan kuumaa palamista. Ekomoduulia voi käyttää yhdessä myös seuraavien Pisla HTT-ovien kanssa: HTT 601, HTT 402 ja HTT 301.

 

HTT 603 takkaluukkupaketti ekomoduulilla sisältää:

  • HTT 603 Takkaluukku 40100550 410 x 410 mm
  • HTT 612 Tuhkaluukku 40400550 270 x 130 mm
  • HTT 605 Nokiluukku (2 kpl) 40400570 130 x 130 mm

 

 

 

puhtaamman palamisen puolesta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “HTT 603 Takkaluukkupaketti ekomoduulilla”

Toimitaperiaate

Ilmantulokotelon (1) kautta tuleva toisioilma ohjataan kasetin pystykanavien (2) ja sivukanavien (3) kautta tulipesään.
Esilämmitetty toisioilma sekoittuu tuhkaluukun (4) ja arinan (5) kautta tulevaan ensiöilmaan ja palamiskaasuhin.
Optimoitu toisioilman määrä nostaa palamisen lämpötilaa ja tehostaa puhtaampaa palamista ja vähentää päästöjä.
Käytettäessä HTT 603 luukkua sen kaksinkertainen lasi vähentää lämpösäteilyä ja tehostaa myös palamisprosessia.

 

 

KÄYTTÖ

Uuden tulisijan kuivumiseen ja sisäänajoon on varattava riittävästi aikaa ja noudatettava tulisijan val­mistajan ohjeita. Ennen ensilämmitystä tulisijan valurautaosat on hyvä puhdistaa ja tarkistaa luukun toi­minta.

Lämmitykseen kannattaa käyttää tasakokoisia ja kuivia puita parhaan lämmitystehon saavuttamiseksi. Lasiluukkuja käytettäessä puut on hyvä asettaa mahdollisimman kauas luukun lasipinnoista vähintään 15 cm:n etäisyyteen.

Sytytettäessä pidetään tuhkaluukun ja suuluukun ilmansäätöaukot täysin auki, jotta palamisilma olisi riittävä. Kun palaminen on riittävän tehokasta, palamisilman tuloa voidaan säätää tarpeen mukaan tuhka­luukun ja suuluukun ilmansäätöaukoilla.

HOITO JA HUOLTO

Tärkeimmät tulisijojen huoltotoimet ovat tuhkien poisto tuhkapesästä ja piippujen nuohous. Tyhjentä­mällä tuhkapesät riittävän usein varmistat palamisilman saannin ja estät arinan ylikuumenemisen sekä vääntymisen.

Luukkujen lasien kiinnitysruuvien ja ovien saranatappien kireys on hyvä tarkistaa säännöllisien vä­liajoin kiristämällä lukitusruuveja. Lasien kiinnitysruuveja ei saa kiristää liian tiukkaan lämpölaajenemisen vuoksi.

Luukkuihin ja laseihin syntyneet tahrat voidaan poistaa kosteaa pyyhettä ja normaaleja emäksisiä puh­distusaineita käyttäen. Vaikeat tahrat voidaan poistaa ruokaöljyllä. Laseihin palanut noki voidaan poistaa naarmuttamattomalla hankaussienellä. Puhdistuksen jälkeen valurautaosat on hyvä pyyhkiä ruokaöljyllä ruostumisen estämiseksi. Tarvittaessa valurautaosat voidaan uudelleen maalata kuumakestomaalilla (400°C).

HUOM. Keraaminen lasi kestää korkeintaan 700 ºC. Älä koskaan anna palavien polttopuiden tai itse palavan liekin osua lasiin pitkiä aikoja. Tällaisissa tilanteissa altistat lasin yli 750 ºC lämpötiloille, mikä voi muuntaa lasin sisäistä rakennetta ja samentaa sen (jopa pysyvästi).

KUINKA LÄMMITÄT OIKEIN

 • Polta aina kuivaa puuta. Kuiva puu syttyy helposti ja palaa puhtaammin ilman suuria hiukkaspäästöjä.
 • Älä käytä tulisijaa roskien polttopaikkana.
 • Hyvään lämmittämiseen riittää parin pesällisen tehokas polttaminen.
 • Lado puut vaakaan ja sytytä puut päältä pienillä pilkkeillä, jolloin palamisesta syntyviä päästöjä vapautuu palamattomina vähemmän kuin alta sytyttäessä.
 • Lasiluukut pysyvät puhtaampina, kun puut ovat vähintään 20 cm päässä lasipinnoista.
 • Anna palamiselle ilmaa, mutta rajansa kaikella. Jos ilma-aukoista kuuluu kova humina ja veto nostaa kipinöitä liekin joukkoon, voi ilman saantia vähentää!

Ladattavat tiedostot

Tuotteeseen liittyvät ladattavat tiedostot.

Pisla HTT Ekomoduuli esite

Videot

Tuote-esittelyt ja ohjeet.

Saatat myös pitää...

 • HTT 603 Takkaluukku

  valurauta / täysmusta / tiivis, tuplalasilla

  410 x 410 (490 x 497) mm

  Sisältö: 1

 • HTT Keitele Eco kiertoilmatakka

  teräs / tulitiilet / satiinimusta

  61 x 52 x 143 cm

  Sisältö: 1

0
Pisla-keräilykori