Ale!

Opa Mari Easy matalapainekeitin 4 L

ruostumaton teräs, bakeliittikahvat / kansi lasia silikonireunalla

4 L

Sisältö1

Tuotekoodi52011170

EAN6412450183402

Paino2.95 kg

81,00 

+
-

Toimitettavissa

Kuvaus

Puolita ruoanlaittoon käyttämäsi aika Mari Easy painekattilan avulla! Turvallinen ja helppo käyttää, kannen voi avata koska tahansa – painetta ei tarvitse tasata. Maista ruokaa, lisää mausteita tai raaka-aineita koska tahansa. Nopeaa ja terveellistä ruokaa, joka päivä!

 

Mari painekattila on turvallinen ja helppo käyttää. Painekattilaa käyttäessä ei tarvitse tasata painetta, joten kannen voi avata koska tahansa lisätäkseen esimerkiksi eri aikaan kypsyviä raaka-aineita, mausteita tai vain maistaakseen valmistettavaa ruokaa. Molempikätinen kansi on helppo avata ja sulkea vain yhtä kättä käyttäen. Kattila lyhentää kypsennysaikaa jopa 50 prosenttia. Sen lisäksi, että ruoka valmistuu nopeasti – se myös säilyttää ruoan maut ja vitamiinit.

Nopeaa ja terveellistä ruoanlaittoa

 • Kypsennysaika lyhenee jopa 50%
 • Turvallinen ja helppo käyttää, painetta ei tarvitse tasata
 • Kannen voi avata koska tahansa ja lisätä raaka-aineita tai mausteita
 • Säilyttää ruoan maut ja vitamiinit
 • Säästää energiaa
 • Tilavuus: 4 L
 • Sisähalkaiisja: 20cm
 • Ulkohalkaisija: 23,5cm

Huom! Kattilassa on tavallista painekattilaa matalampi paine. Painekattila toimii tavallisen painekattilan tavoin. Tiiviin kannen avulla kattilaan muodostetaan paine, jonka avulla keittolämpötila on mahdollista nostaa yli 100 celsiusasteen. Tämä nopeuttaa raaka-aineiden kypsymistä. Erona perinteiseen painekattilaan Mari Easy Painekattilan kannen voi avata milloin tahansa ruoanlaiton aikana ilman erillistä paineentasausta. Voit lisätä eri aikaan kypsyvät raaka-aineet oikeaan aikaan kattilaan sekä maustaa ja maistella valmistuvaa ruokaa helposti ruoanlaiton aikana. Kannen ollessa suljettu kannen höyryventtiili tasaa painetta kattilan sisällä ja laskee ylimääräisen höyryn ulos ja estää kattilan ylikiehumisen. Kattila on turvallinen käyttää eikä sen kansi voi jumiutua kiinni varaventtiilin ansiosta. Lisäksi kansi on avattavissa ja suljettavissa yhdellä kädellä – molempikätisesti.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Opa Mari Easy matalapainekeitin 4 L”

Mari Easy Painekattilalla valmistat ruoat jopa 50% nopeammin maut ja vitamiinit säilyttäen. Painekattila toimii tavallisen painekattilan tavoin. Tiiviin kannen avulla kattilaan muodostetaan paine, jonka avulla keittolämpötila on mahdollista nostaa yli 100 celsiusasteen. Tämä nopeuttaa raaka-aineiden kypsymistä. Erona perinteiseen painekattilaan Mari Easy Painekattilan kannen voi avata milloin tahansa ruoanlaiton aikana ilman erillistä paineentasausta. Voit lisätä eri aikaan kypsyvät raaka-aineet oikeaan aikaan kattilaan sekä maustaa ja maistella valmistuvaa ruokaa helposti ruoanlaiton aikana. Kannen ollessa suljettu kannen höyryventtiili tasaa painetta kattilan sisällä ja laskee ylimääräisen höyryn ulos ja estää kattilan ylikiehumisen. Kattila on turvallinen käyttää eikä sen kansi voi jumiutua kiinni varaventtiilin ansiosta. Lisäksi kansi on avattavissa ja suljettavissa yhdellä kädellä – molempikätisesti.

Mari Easy painekattilassa saavutettu paine ei ylitä 0,1 baaria, se toimii huomatavasti matalammalla paineella kuin perinteiset painekattilat. Mari Easy painekattilassa valmistuu ruoka 50% nopeammin, koska siinä yhdistyvät hiukan korkeampi lämpötila kuin normaalisti keitettäessä, kevyt ylipaine sekä ilmatiivis kansi, joka pitää höyryt kattilan sisällä. Eli etu keittoajassa saavutetaan pienen ylipaineen, vähän yli 100 asteen kuumuuden sekä höyryn ansioista.

Mari Easy Painekattila sopii jokapäiväiseen ruoanlaittoon nopeuttamaan ruoan kypsentämisaikaa. Lisäksi painekattilalla kypsentämiseen tarvitaan vähemmän energiaa, kun ruoka valmistuu lieden pienemmillä tehoilla ja lyhyemmässä ajassa. Pataruokien nopeamman hauduttamisen lisäksi kattila soveltuu hyvin myös lisukkeiden kuten perunan tai kasvisten nopeaan kypsentämiseen. Painekattilassa voit ruskistaa tai freesata kypsennettävät raaka-aineet ennen kannen sulkemista, jolloin et tarvitse erillistä paistinpannua ja varmistat kaikkien makujen säilymisen valmiissa ruoassa.

Lue seuraavat ohjeet huolellisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Yleisohjeet

 • Kuten muutkin keittoasiat, myös painekeitin on puhdistettava huolellisesti ennen käyttöönottoa. Pese kuumalla vedellä, huuhtele puhtaalla vedellä ja kuivaa hyvin.
 • Varmista, että paineventtiili ei ole juuttunut kiinni ja liikkuu helposti.
 • Tarkista, että tiiviste on ehjä eikä siinä ole halkeamia.

Vinkki: Tiiviste saattaa kovettua ja alkaa vuotaa ajan myötä. Tiiviste täytyy vaihtaa, jos sen reunoista alkaa vuotaa höyryä.

Ruoanvalmistus

 • Täytä keitin halutulla ruokamäärällä. Varmista, että keittimessä on nestettä tai ruokaöljyä vähintään 0,2 l (ø 20 cm) tai 0,3 l (ø 24 cm), jolloin keitin ei ylikuumene ja aiheuta vahinkoa.
 • Jos ruoan tilavuus kasvaa, täytä keitin korkeintaan puoliväliin asti (enimmäistäyttömerkki 1). Muiden ruokien osalta korkeintaan 2/3 tilavuuteen (enimmäistäyttömerkki 2).
 • Sulje kansi painamalla yhdellä kädellä samanaikaisesti kahvan molemmin puolin olevia painonappeja. Aseta kansi kohtisuoraan keittimen reunan syvennyksiin ja paina se kevyesti kiinni. Vapauta molemmat painonapit ja varmista, etteivät merkit jää näkyviin – nyt keitin on ilmatiiviisti suljettu ja voit aloittaa ruoanvalmistuksen.
 • Aseta keitin liedelle ja aloita käyttämällä korkeinta lämpötilaa.
 • Pienennä lieden lämpöä heti nesteen kiehuessa tai ruoan alkaessa ruskistua. Asetus on kohdallaan kun paineventtiilistä purkautuu höyryä.

Säädä lämpöä tarpeen mukaan

 • Höyryventtiilistä saa tulla vain pieni määrä höyryä.
 • Ruoka saa kiehua vain kevyesti.
 • Voit avata kannen ja lisätä mausteita tai nestettä milloin tahansa. Avaa kansi painamalla keitintä kevyesti ja painamalla sananaikaisesti yhdellä kädellä kahvan molempia painonappeja.
 • Paineventtiilin silikoninen suoja kerää höyrystä muodostuvia vesipisaroita.

Kannen avaus

Kannen voi avata milloin tahansa, samalla tavoin kuin muita keittoastioita käyttäessä.

Tärkeää:
Mitä useammin kansi avataan ruoanvalmistuksen aikana, sitä pitempi keittoaika ja pienempi energiansäästö. Paine pysyy tasaisena kun höyryventtiili toimii. Näin estetään vaaratilanteet, joita paineen nousu voi aiheuttaa painekeittimen käytössä. Uuden Mari Easy -painekeittimen kansi on todella helppo pitää toimintakunnossa. Noudata aina seuraavia puhdistussuosituksia ja voit nauttia kauan keittimesi käytöstä.

Kannen puhdistus

Puhdista aina kaikki osat käytön jälkeen:

 • Pese kaikki osat kuumalla vedellä ja astianpesuaineella.
 • Huuhtele osat puhtaalla vedellä.
 • Kuivaa pois vesipisarat kaikista osista.
 • Jos kannen alla sijaitsevaan paineventtiiliin kertyy likaa, voit kiertää sen irti, puhdistaa ja kiertää jälleen paikalleen.

Voit helposti purkaa kannen ja puhdistaa tiivisteen perusteellisesti: Poista kannen alla olevat uramutterit. Avaa kannen kiinnikkeet painamalla kannen sulkumekanismia. Nyt voit poistaa lasilaatan. Sen jälkeen voit helposti vaihtaa tiivisteen. Venttiilit on helppo purkaa ja puhdistaa. Kannen kahvan suojus kiinnitetään napsauttamalla paikalleen ja poistetaan helposti.

Vinkit

 • Kansiosa on käsin pestävä, ei saa pestä astianpesukoneessa.
 • Kattilaosa on helppo pestä astianpesukoneessa.
 • Tiivistettä ei saa pestä astianpesukoneessa, sillä se aiheuttaa ennenaikaisen kovettumisen.
 • Jos ruoantähteitä on vaikea poistaa, liota osat ensin astianpesuvedessä.
 • Erityisen hankalat ruoantähteet voi myös poistaa varovasti puulastalla ja teräsastioiden puhdistamiseen tarkoitetuilla aineilla, kuten esim. Opa Monipuhdistaja tai Patapata.
 • Säännöllisessä käytössä ollut tiiviste on vaihdettava kerran vuodessa.

Säilytys

 • Mari Easy -painekattilaa ei saa säilyttää kansi suljettuna. Keittimen osille kosteuden tiivistyminen saattaa aiheuttaa epämiellyttävää tuoksua tai vahinkoa.
 • Tiivistettä ei saa säilyttää taitettuna tai vääntyneenä.
 • Jos kahvan kiinnitysruuvit löystyvät, kiristä ne sopivalla ruuvimeisselillä.

Ladattavat tiedostot

Tuotteeseen liittyvät ladattavat tiedostot.

Lataa asennusohjeet
0
Pisla-keräilykori