Mehustin Mehu-Liisa 11,0 L

ruostumaton teräs

11 L / 4 L

marjaosan / pohjaosan vetoisuus

Sisältö1

Tuotekoodi52011100

EAN6412450031109

Paino4.39 kg

149,00 

+
-

Toimitettavissa

Kuvaus

Mehu-Liisa on tehokas marjojen, hedelmien ja vihannesten mehustaja, soseuttaja ja höyrykeitin.

Opan aito ja alkuperäinen Mehu-Liisa mehustin

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun Mehu-Liisan osat asettuvat tiiviisti yhteen. Tilavan mehuosan ansiosta mehu ei pääse valumaan vesiosaan. Paksu pohja takaa tasaisen ja tehokkaan energian käytön. Mehu-Liisa sopii kaikille liesityypeille, myös induktiolle. Mehu-Liisan kansi sopii alimpaan vesikattilaan, joten voit käyttää sitä erillisenä kattilana kaikkeen keittämiseen normaalin kattilan tavoin.

Kaikista marjoista ja hedelmistä voi valmistaa mehua joko höyryttämällä tai keittämällä. Jos marjoja on paljon, höyrymehun valmistaminen Mehu-Liisalla on vaivattomin tapa valmistaa mehut. Valmiista mehusta voidaan valmistaa myös hyytelöitä, viiniä, soseita ja marmeladia. Pakkaus sisältää kattavan reseptivihkon. Reseptivihkossa on vinkkejä mm. mehustamiseen, hyytelöiden, soseiden ja viinin valmistamiseen. Osat voidaan pestä astianpesukoneessa.

  • Marjat laitetaan höyryosaan
  • Vesihöyry pehmittää marjat ja irrottaa niistä mehun, joka valuu mehuosaan
  • Vesiosassa täytyy olla vettä koko mehustamisen ajan
  • Mehu lasketaan letkun kautta suoraan pulloihin tai kattilaan

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mehustin Mehu-Liisa 11,0 L”

Mehustimen hoito-ohjeet

Pese mehustimen osat ennen käyttöönottoa ja jokaisen käyttökerran jälkeen lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella. Tehokkaampaan puhdistukseen voit käyttää pesusoodaa. Poista veden aiheuttamat saostumat vesiosasta keittämällä kattilassa happamia marjoja (esim. punaisia viinimarjoja, puolukoita tai pihlajan marjoja) tai etikkaliuoksella (1 dl etikka / 1 l vettä). Pese ja huuhtele vesiosa hyvin. Säilytykseen vietäessä tarkista, ettei mehuletkun sulkija jää kumiosan päälle.

Kaikista marjoista ja hedelmistä voi valmistaa mehua joko höyryttämällä tai keittämällä. Jos marjoja on paljon, höyrymehun valmistaminen Mehu-Liisalla on vaivattomin tapa valmistaa mehut.

Mehuihin käytettävät marjat saavat mielellään olla hieman ylikypsiä, koska niistä irtoaa parhaiten mehua. Mehua valmistettaessa marjoja ei tarvitse riipiä, mutta huonot ja homeiset marjat on kuitenkin poistettava tarkoin. Pölyiset marjat on syytä huuhtoa. Yhdestä marjakilosta tulee mehua noin 1 litra. Sokeria käytetään 200 – 400 g yhtä mehulitraa kohti. Mehun voi valmistaa myös ilman sokeria. Tällöin säilytyspaikan on oltava hyvä tai mehu on pakastettava. Sokeroimaton mehu on väriltään sameaa.

Sekoittamalla keskenään erilaisia marjoja ja hedelmiä tai raparperia saadaan mitä maukkaimpia mehuja. Esimerkiksi jo pienikin määrä vadelmia viinimarjojen joukossa antaa mehuun hienostuneen maun. Jos marjoja on runsaasti yhtä aikaa säilöttävänä, voi osan marjoista pakastaa isoissa pusseissa ja keittää myöhemmin mehuksi.

Marjojen ja hedelmien mehustaminen Mehu-Liisalla

  • Kaada Mehu-Liisan alakattila lähes täyteen vettä ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi.
  • Tarkista, että mehustimen letku on napakasti kiinni ja että sulkijanipistin on siinä kiinni.
  • Kaada puhtaat riipimättömät marjat reiälliseen höyryosaan joko kerroksittain sokerin kanssa (200-300 g/marjakilo) tai ilman sokeria.  Alimmaisen ja päällimmäisen kerroksen tulee olla marjoja tai hedelmiä.
  • Nosta höyryosa (=marjaosa) ensin mehuosan päälle ja sitten vesikattilan päälle. Sulje kansi tiiviisti.
  • Huolehdi, että alakattilassa on koko ajan riittävästi vettä höyryn tuottamiseen ja että vesi kiehuu koko ajan. Muodostuva vesihöyry pehmittää marjat ja hedelmät ja irrottaa niistä mehun.
  • Voit laskea mehun suoraan kuumiin, puhtaisiin pulloihin tai ensin kattilaan. Kattilaan valutus on vaivattomampi ja silloin koko mehuerästä tulee saman vahvuista ja yhtä makeaa.
  • Kaada ensimmäinen kuuma mehulitra takaisin marjojen päälle mehustimeen, jotta sokeri liukenee tasaisemmin, marjojen rakenne rikkoontuu ja mehustaminen nopeutuu. Voit lisätä sokerin myös vasta kattilassa, 200-300 g
    (2 1/2 – 3 1/2 dl) sokeria / mehulitra. Kuumenna kattilaan valutettu mehu vielä nopeasti ennen pullotusta.
  • Marjojen ja hedelmien mehustusaikaan vaikuttaa marjojen kypsyysasteen lisäksi marjan tai hedelmän laatu. Marjojen väriä ja mehun muodostusta tarkkailemalla voit päätellä sopivan mehustusajan. Mehustusaika yhdelle mehustimelliselle marjoja on noin tunti.

Näin pullotat mehun

  • Kuumenna puhtaita mehupulloja kuumassa vedessä tai uunissa 20 – 30 minuuttia.
  • Jos kuumennat pullot uunissa, laita huoneen lämpöiset pullot kylmään tai haaleaan uuniin ja säädä lämpö 120 asteeseen. Kuumennusaika alkaa, kun uunin lämpötila on 120 astetta.
  • Täytä hyvin pestyt, kuumennetut pullot piri pintaan ja sulje tiiviisti välittömästi.
  • Jäähdytä ja säilytä mehut pimeässä ja viileässä paikassa.

Miksi mehu voi alkaa käymään?

  • Marjojen joukossa on ollut homeisia tai epäpuhtaita marjoja
  • Mehu ei ole kuumentunut tarpeeksi
  • Pullot eivät olleet täysin puhtaita
  • Säilytyspaikka on liian lämmin
  • Sokerimäärä ei ollut riittävä.

Vähän käyneen mehun voi keittää uudelleen. Sokeria lisätään noin 1-2 dl/mehulitra. Mehun annetaan kiehua muutama minuutti ja vaahto kuoritaan huolellisesti pois.

Miksi mehu joskus hyytelöityy?

  • Marjat ovat olleet raakoja
  • On käytetty liian vähän vettä
  • On keitetty liian pitkään

Hyytelöityneen mehun voi ”sulattaa” panemalla pullot kuumaan veteen.

Marjaosan vetoisuus: 11 L
Pohjaosan vetoisuus: 4 L
Pohjan halkaisija: 24 cm
Mehustimen korkeus: 41 cm

Rahtipaino: 4.39 kg

0
Pisla-keräilykori