Ale!

Opa parsakattila 4,0 L

4 L

Sisältö1

Tuotekoodi52010240

EAN6412450141402

Paino1.16 kg

24,95 

+
-

Toimitettavissa

Kuvaus

Korkea ja kapea parsakattila keittokorilla.

Parsakattilassa valmistuu helposti parsat, vihannekset tai vaikkapa maissit keittokorin avulla. Parsakattilassa parsan kypsennys on mahdollista pystyasennossa, jolloin nuput voidaan jättää veden yläpuolelle höyrystymään. Näin säilyy nuppujen herkullinen maku ja rapsakkuus. Kätevä myös pastan keittämiseen! Ilman koria voidaan käyttää tavallisen kattilan tavoin. Keittokorissa kätevä nostokahva. Soveltuu käytettäväksi kaikilla liesityypeillä. Konepesun kestävä.

Parsan keittäminen:

Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Kuori varsi nupun alta latvasta tyveen päin, varo rikkomasta nuppua. Kuorimisen voi tehdä joko perunankuorimisveitsellä tai varsinaisella parsan kuorimisveit­sellä. Vihreä parsa kuoritaan vain, jos varsi tuntuu tyviosasta puumaiselta.

Laita parsat kiehuvaan suolaveteen nuput ylöspäin (1 tl suo­laa/1 l vettä) niin, että ne peittyvät muuten, mutta nuput jäävät pinnalle. Nuput kypsyvät höyryssä. Käytä parsakattilassa sen verkkokoria kattilan pohjalla: näin kypsien parsojen nostaminen kattilasta on helpompaa.

Tuoreen parsan kypsyminen kestää noin 5 – 15 minuuttia tanko­jen paksuudesta ja parsalajista riippuen. Parsan tulee keittämisen jälkeen olla napakkaa, joten vältä ylikeittämistä. Kypsyyttä voi kokeilla tyvestä tikulla tai haarukalla. Vihreä parsa kypsyy valkoista hieman nopeammin. Nosta parsat kattilasta ja valuta hyvin.

VINKKI! Keitetty parsa ja lämminsavustettu lohi ovat yhdessä kevään herkku! Savusta lohi parsan lisukkeeksi käden käänteessä Muurikka sähkösavustimella!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Opa parsakattila 4,0 L”

Tilavuus: 4 L
Suuaukon halkaisija: 16 cm
Pohjan halkaisija: 15 cm
Korkeus: 22 cm
Korin korkeus 18,5 cm, halkaisija 14,7 cm

Rahtipaino: 1.16 kg

0
Pisla-keräilykori