Vihreät parsat Välimeren tapaan

Neljälle

  • 2 nippua parsaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä
  • ripaus kuivattua persiljaa

Pese parsat huolellisesti. Kuori parsat nupusta alaspäin ja poista kova tyviosa. Jos parsa on ohut ja tuoreen tuntuinen, sitä ei tarvitse kuoria.

Laita vesi kiehumaan. Laita tarjoiluastian pohjalle oliiviöljy. Lisää etikat ja ripottele mausteet.

Aseta parsa keittokoriin nuput ylöspäin. Laita kiehuvaan veteen. Vettä on oltava sen verran, että parsat peittyy, mutta nuput jäävät ylöspäin.

Keitä paksuja parsoja noin 5 minuuttia, ohuille parsoille riittää 2-3 minuuttia.

Nosta keittokori ja valuta hetken. Asettele parsat tarjoiluastiaan jossa on mausteet ja sekoita kevyesti.

Näin valmistettu parsa sopii hyvin grilliruokien lisukkeeksi. Sitä voi nauttia lämpimänä, mutta myös jääkaappikylmänä salaatissa. Lisää siinä tapauksessa hieman enemmän punaviinietikkaa.

Resepti: Sanja Alisic, Sokerivaltakunta -blogi

 

 

0
Pisla-keräilykori