Hellapoliisin lihakeitto painekattilassa

6 annosta

Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

  • 1 kg naudan luutonta lapaa
  • vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10-15 maustepippuria
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 porkkanaa
  • 5 isoa perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 iso palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 200 g lanttua
  • 3 rkl kasvis- tai lihafondia tai 1-2 liemikuutiota
  • (suolaa)
  • ½-1 ruukku tuoretta persiljaa

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Laita liha painekattilaan ja laita päälle vettä sen verran että liha peittyy. Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, puolitettu sipuli ja paloitellut porkkanat. Laita liesi päälle ja anna kiehua keskilämmöllä noin tunti. Avaa kansi ja tarkista lihan kypsyys. Jatka kypsennystä kunnes liha on sopivan mureaa. Siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan.

Kuori porkkanat, perunat, sipuli, palsternakka, juuriselleri ja lanttu ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Laita kasvikset liemeen ja lisää vettä niin että ne peittyvät reilusti. Kaada joukkoon fondi tai murusta liemikuutiot.
Laita kansi päälle ja kypsennä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Poista lihasta kalvot ja rasva. Leikkaa liha kuutioiksi, lisää kattilaan ja kuumenna.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.

Resepti: Hellapoliisi

0
Pisla-keräilykori