Hernekeitto painekattilassa

Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

  • 1 ps herneitä (n. 500 g)⁠
  • 1 L vettä⁠
  • 1 lihaliemikuutio⁠
  • 1 ps kylmäsavupororouhetta⁠
  • Pippuria suoraan myllystä⁠
  • Tuoretta sipulia kuutioituna⁠
  • Suomalaista sinappia⁠

Liota herneet yön yli vedessä. Huuhtele herneet aamulla ja kaada suurin osa vedestä pois. Laita herneet painekattilaan, lisää liemikuutio ja vesi. Laita painekattilan kansi päälle ja kuumenna. ⁠

Kun painevettiili alkaa piipittämään, laske lämpöä niin että venttilii pysyy löyhästi auki. Silloin kattilassa on maksimipaine ja venttilii tasaa sitä tasaisesti. Kypsennä 2 tuntia, jonka jälkeen herne kypsää ja hiukan hajonnutta. Myös lyhyempi kypsennys käy, mutta silloin herneen makua ei uutu liemeen joka on kuitenkin olennainen osa hernekeittoa. ⁠

Lisää sitten pororouhe ja anna kiehua vielä hetki kansi auki. Sammuta levy, tarkista maku ja mausta vastarouhitulla pippurilla. Tarjoile keitto pieneksi leikatun sipulin ja suomalaisen sinapin kera.

Resepti: Alexander Trivedi, Aitoa Arkiruokaa -blogi

0
Pisla-keräilykori