Linssikeitto painekattilassa

Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

  • 4 dl vihreitä linssejä
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 4 vihreää chiliä
  • 4-5 rkl öljyä
  • 1/3 prk tomaattimurskaa
  • 1 sitruunanmehu
  • Tuore- / pakasteruohosipulia
  • 1-1,5 L lientä (kasvis tai kanalientä)
  • 2 rkl garam masalaa

Huuhtele linssit, laita painekattilaan ja lisää liemi päälle. Laita painekattilaan kansi, kuumenna kunnes porisee ja laske lämpöä. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Lorauta pannulle öljyä ja aloita kuullottamaan porkkanoita ja sipuleita. Pilko chili ja lisää sekin pannulle. Kun vihannekset on läpikuultavia, lisää joukkoon mausteet ja sekoita.

Kun linssit ovat kypsyneet noin 20 minuuttia, laske lämpöä ja ota kansi pois. Tarkista kypsyys ja lisää sitten joukkoon paistetut vihannekset ja tomaattimurska. Keitä vielä hetki ilman kantta, kunnes nestettä haluamasi määrä jäljellä. Lisää ruohosipuli ja purista joukkoon vielä sitruunan mehu siivilän läpi. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Tarjoile keitto esimerkiksi paahdetun leivän kera.

Resepti: Alexander Trivedi, Aitoa Arkiruokaa -blogi

 

 

 

0
Pisla-keräilykori