Ale!

Opa Arki valurauta fondue-setti kuudelle

valurauta / emaloitu

Sisältö1

Tuotekoodi52410110

EAN6412450129912

Paino3.28 kg

17,00 

+
-

Toimitettavissa

Kuvaus

Valurautainen fonduesetti 6:lle henkilölle. Ulkopinnassa kaunis, punainen emalointi ja sisäpinnalla musta mattaemalointi.

 • Fonduesetti 6 henkilölle
 • Valurautainen fonduepata, ulkopinnassa kiiltävä emalointi
 • Polttimessa voidaan käyttää puhtaasti palavaa polttonestettä tai polttimeen voidaan asettaa vaihtoehtoisesti fonduegeeli

Valurautainen fonduesetti 6:lle henkilölle. Mukana poltin, jolla fonduepataa lämmitetään. Polttimeen kaadetaan talousspriitä tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää fonduegeeliä.

Perinteinen fondue on sulatettu juusto, johon dipataan leipäpaloja. Fondaamiseen sopii myös lihaliemi tai öljy, jossa voi dipata lihaa tai kasviksia. Jälkiruoaksi sopii sulatettu suklaa esimerkiksi hedelmien ja vaahtokarkkien kanssa. Fonduen valmistaminen on viihtyisää ystävien sekä perheen parissa – ja niin helppoa että myös perheen pienimmätkin voivat osallistua.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Opa Arki valurauta fondue-setti kuudelle”

Käyttö ja turvaohjeita

 1. Fondueta voidaan käyttää puhtaasti palavalla polttonesteellä tai fonduegeelillä.
 2. Älä koskaan käytä Fondueta mikrossa.
 3. Käytä ainoastaan tulitikkuja sytyttääksesi polttonesteen tai geelin.
 4. Säilytä tuote ja siihen liittyvät osat aina lasten ulottumattomissa.
 5. Käytä Fondueta aina tasaisella ja vakaalla alustalla.
 6. Käytä Fondue setin alla aina palamatonta alustaa, äläkä laske sitä suoraan pöydälle.
 7. Ennen kuin sytytät polttimen, varmista, että poltin on asetettu vakaasti palamattomalle alustalle, ettei se pääse kaatumaan.
 8. Älä käytä Fondue setin poltinta siten, että kaikki venttiiliaukot ovat täysin auki. Kun olet sytyttänyt polttimen, sulje polttimet puoleen väliin ennen kuin asetan Fondue astian polttimen päälle. Jos liekit osuvat Fondue astian pohjaan asti, sulje venttiileitä niin, että liekki ei osu astian pohjaan.
 9.  Älä siirrä tai kallista poltinta, kun se on päällä.
 10. Älä koskaan jätä Fondueta ja sen poltinta yksin päälle ilman valvontaa.
 11. Välttääksesi Fondue astian kulumista ja rikkoutumista, älä koskaan jätä liekkiä astian alle palamaan, jos astia on tyhjä tai siellä on alle 2,5 cm verran ruokaseosta.
 12. Välttääksesi ruuan polttamista pohjaan sekoita ruokaa useasti. Opa-Muurikka ei ole vastuussa tahroista tai astian sisäosien vaurioista palaneen tai ylikypsennetyn ruoan seurauksena.
 13.  Fonduesetti kuumenee käytössä. Älä koske siihen paljain käsin, käytä patahanskaa tai lappua suojataksesi itsesi palovammoilta.
 14. Liekin sammuttamiseksi, sulje polttimen venttiiliaukot kokonaan. Älä koskaan puhalla liekkiä. Äläkä koskaan käytä poltinta avotulen lähellä.
 15. Varo kadottamasta tai vahingoittamasta fondue -sarjan komponentteja. Komponenttien osia ei myydä erikseen.  Opa-Muurikka ei vastaa vahingoista, jos Fondue settiä käytetään toisen valmistajan komponenteilla.

Ennen käyttöä:

Osta polttimen kanssa käytettävää nestemäistä puhtaasti palavaa polttonestettä tai fonduegeeliä, jotka soveltuvat Fondue polttimen käyttöön. Tarkista soveltuvuus polttonesteen ja/tai fonduegeelin toimittajalta. Kyseisiä polttoaineita myydään mm. rautakaupoissa ja supermarketeissa sekä tavarataloissa. Pese fonduen poltinosa lämpimällä saippuavedellä ja kuivaa huolellisesti ennen ensimmäistä käyttöä.

Polttimen käyttöohje:

Ennen polttimen sytyttämistä, aseta poltin palamattomalle, vakaalle sekä tasaiselle alustalle. Sijoita poltin alueelle, jossa ei ole lähellä mitään syttyvää materiaalia. Valitse polttimen polttoaineeksi joko nestemäinen puhtaasti palava polttoneste esim. sprii tai fonduegeeli. Jos fondue on tulossa toivottua kuumemmaksi, on hyvä tukahduttaa liekki. Seuraa näitä ohjeita sytyttääksesi poltin:

Polttimen osat:

 1. Polttoaineastia A
 2. Polttoaineastia B
 3.  Liekinsäädin C
 4. Liekin sammutin D

Polttimenkäyttö nestemäisellä polttonesteellä:

 1. Aseta polttoaineastia B, polttoaineastian A sisälle.
 2. Laita nestemäistä polttonestettä astiaan B. Laita nestettä maksimissaan astian puoleenväliin asti.
 3. Aseta Liekinsäädin C osan B päälle, ja aseta liekinsäätimien raot puoleen väliin.
 4. Sytytä tulitikku ja vie se varovasti polttimenpäälle sytyttääksesi polttimen. Älä käytä sytytintä tai muita sytytyslaiteita.
 5. Säädä liekki matalaksi.
 6. Aseta Fondue setin jalusta polttimen päälle, aseta Fondue astia varovasti polttimen päälle.
 7. Liekin korkeuden säätämiseksi pyöritä Liekinsäädintä myötä tai vastapäivään.
 8. Sammuta poltin liekin sammuttimella D. Liekki sammuu tukahtumalla, kun kannen asettaa liekinsäätimen päälle.

Polttimenkäyttö Fonduegeelillä:

 1. Aseta geeli polttoaineastiaan A. (Polttoaineastiaa B ei tässä tapauksessa tarvita).
 2. Aseta osa C osan A päälle.
 3. Tämän jälkeen seuraa ohjeita 4-8, jotka mainittu yllä.

HUOM! ÄLÄ KOSKAAN JÄTÄ POLTINTA PALAMAAN ILMAN VALVONTAA. SÄILYTÄ TUOTE LAPSILTA ULOTTAMATTOMISSA.

Käyttö- ja hoito-ohje valurautatuotteille

Valuraudan ja emalin yhdistelmä on kestävä ja huoltovapaampi kuin pelkkä puhdas valurauta. Suosittelemme silti hoitamaan emaloitua valurauta-astiaa kuten valurautaa, jolloin astian käyttöikä pitenee ja paisto-ominaisuudet paranevat.

 • Ennen ensimmäistä käyttöä pese astia kuumalla vedellä ja pienellä määrällä pesuainetta
 • Laita pannu aina lähinnä astian pohjan kokoa vastaavalle levylle
 • Älä kuumenna astiaa liian kuumaksi tai jätä astiaa tyhjänä kuumalle levylle
 • Älä laita kuumaa astiaa kylmään veteen – anna sen ensin jäähtyä
 • Kun poistat astiaan tarttuneita ruoantähteitä, liota astiaa ensin kuumassa vedessä ja hankaa kiinnitarttuneet ruoantähteet irti liotuksen jälkeen esim. tiskiharjalla
 • Valurautaisten astioiden pesemiseen ei suositella käytettäväksi pesuaineita, sillä pesuaineet irrottavat astian pintaan syntyneen paisto-ominaisuuksia parantavan rasvakerroksen. Astian voi puhdistaa kiehauttamalla vettä astiassa. Valurautaiset astiat ovat käsin pestäviä eivätkä sovellu astianpesukoneeseen.
 • Kuivaa astia pesemisen jälkeen kunnolla. Kuuman astian pintaan voi levittää kevyen rasvakerroksen ennen säilytystä.
 • Jos valurautainen astia on ollut käyttämättä jonkin aikaa tai rasvapinta on kulunut pestessä pois, suosittelemme rasvauskäsittelyä ennen uudelleen käyttöönottoa. Lämmitä astiaa hitaasti keittolevyllä ja kun se on kuuma, lisää astian pintaan öljyä tai rasvaa käyttämällä esim. paperipyyhkeitä.
 • HUOM! Valurautaiset astiat kuumenevat kauttaaltaan jolloin myös astian kahvaosat voivat olla kuumia. Käytä patakintaita astiaa siirtäessäsi.
0
Pisla-keräilykori