Opa Muurikka sulautuu Pislaan – brändit ja tuotanto jatkavat ilman muutoksia

Tiedote. Julkaistu: 01.06.2020, 09:35

 

Fuusiolla tehostetaan konsernin uuden logistiikkakeskuksen toimintaa Viitasaarella.

Opa Muurikka Oy sulautuu kesäkuun alussa osaksi Pisla Oy:tä. Molemmat yritykset ovat Pisla Group -konsernin tytäryhtiöitä. Fuusio tehostaa tavarantoimituksia, jotka hoidetaan konsernin yhteisestä logistiikkakeskuksesta. Opa Muurikan tuotteiden valmistus jatkuu nykyisissä tiloissa Mikkelissä. Yrityksen tunnettuja brändejä – Opaa, Muurikkaa ja Kotakeittiötä – löytää jatkossakin rautakaupoista ja tavarataloista ympäri Suomen.

Fuusio astuu voimaan 1.6.2020. Sen myötä kaikki Opa Muurikan työntekijät siirtyvät Pislan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Tuotteiden valmistusta jatketaan Mikkelissä, kuten tähänkin saakka. Lisäksi Opa&Muurikka-myymälät jatkavat toimintaansa Helsingissä, Vantaalla, Heinolassa ja Mikkelissä. Yrityksen verkkokauppa säilytetään omana myyntikanavanaan.

– Pisla Group -konserni tavoittelee tulevaisuudessa nykyistä markkinatilannetta suurempaa kasvua kehittämällä tuotevalikoimia ja uusia tuotteita. Samalla kehitämme logistiikkaa vastaamaan monikanavaistuvan kaupan tarpeisiin. Opa Muurikan sulautuminen osaksi Pislaa tukee hyvin konsernin strategiaa, kommentoi Pisla Group Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kuivalainen.

 

Täysi hyöty irti uudesta logistiikkakeskuksesta

Fuusio vahvistaa synergiaetuja, joita logistiikan keskittämisellä on saavutettu. Pislan pääkonttorin yhteyteen Viitasaarelle valmistui kesällä 2019 uusi 1500 neliön kokoinen logistiikkakeskus. Sinne on keskitetty koko Pisla Groupin Suomen yhtiöiden varastointi- ja lähetystoiminnot. Opa Muurikan valmiiden tuotteiden logistiikka on hoidettu Viitasaarelta käsin siitä lähtien, kun Mikkelin toimipiste muutti viime kesäkuussa uusiin tiloihin.

– Pislalla ja Opa Muurikalla on paljon samoja jälleenmyyjiä, joille toimitamme tavaraa. Tähän asti tilaukset on pitänyt lähettää kahdessa kuormassa ja kahdella laskulla. Fuusio mahdollistaa toiminnan tehostamisen. Merkittäviä kustannussäästöjä syntyy, kun voimme lähettää tilaukset yhdessä kuormassa ja yhdellä laskulla. Näin saamme uudesta logistiikkakeskuksesta täyden hyödyn irti, Kuivalainen kertoo.

Uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen käynnissä kesällä 2019.

 

Viennistä vauhtia kasvuun

Kasvua tavoitellaan kotimaan lisäksi vientimarkkinoilta, erityisesti Pohjoismaista ja Itämeren alueen maista. Pislalla on vahva asema Itämeren alueen rauta- ja sisustuskaupassa, mistä on suurta etua Opa Muurikan viennin edistämisessä. Yritysten B2B-myyntiorganisaatiot yhdistettiin alkuvuodesta.

Pisla Oy on viitasaarelainen yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja maahantuo sisustus- ja rakennusalan tuotteita. Opa Muurikka Oy liitettiin osaksi Pisla Group -konsernia vuonna 2015 solmitulla yrityskaupalla. Konserniin kuuluvat lisäksi tytäryhtiöt Demerx Ab Ruotsissa ja Pisla O.O.O. Venäjällä.

Opa Muurikan tunnettuja tuotemerkkejä ovat Opa, Muurikka ja Kotakeittiö. Moni tietää Muurikan alkuperäiset sähkösavustimet ja Muurikka-pannut sekä Opan kattilat ja muut ruoanlaittovälineet. Kotakeittiöt ovat pihalle sijoitettavia tulisijoja, joissa voi valmistaa ruokaa. Nämä tuoteryhmät täydentävät hyvin Pislan laajaa sisustus- ja rakennustuotteiden valikoimaa.

 

Lisätiedot:
Pisla Group Oy
Toimitusjohtaja Pekka Kuivalainen
Puh. 0400 942 367, pekka.kuivalainen@pisla.fi
www.pisla.fi, www.opamuurikka.fi

 

Konsernin emoyhtiö Pisla Group Oy toimii Viitasaarella, ja siihen kuuluvat Suomen tytäryhtiöiden lisäksi tytäryritykset Demerx Ab Ruotsissa ja Pisla O.O.O. Venäjällä. Konserni palvelee rautakauppoja ja tavarataloja rakentamiseen, ruuanlaittoon ja sisustamiseen liittyvissä asioissa Itämeren ympärillä. www.pislagroup.com

Jaa juttu:

Lisää uutisia

Haemme varastollemme reippaita kesätyöntekijöitä heti tai sopimuksen mukaan alkaviin työsuhteisiin.

Palosuojelurahaston vuoden 2023 Innovaatiopalkinnon ja 25 000 euron palkintoraha myönnettiin innovaation keksineille suomalaispoliiseille.

Pohjois-Espanjalainen Lacunza ja Pisla Oy ovat aloittaneet yhteistyön ja markkinoille tuodaan alkuun 5 erilaista kamiinamallia.

Kaikki uutiset
0
Pisla-keräilykori